Omat Rahat: Takaisin Eurooppaan osa 3

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Europa härän muodon ottaneen Zeuksen selässä

Lisää kiinnostavia yrityksiä euroalueelta:

  • Polytec holdings (POLV.VI). Itävaltalainen pääasiassa autojen muoviosia valmistava konserni. Jos ei autinvalmistaja itse kiinnosta, niin miten olisi alihankkija? Positiivista on kohtuullisen arvostustason lisäksi toimitusjohtajan suuri omistusosuus - omat rahat ovat pelissä! Pääasikkaat ovat VW auto ja truck, Daimler truck ja BMW group. Tulosta on tullut melko vakaasti vaikeinakin vuosina. P/E: 10.6, P/CF: 4.9 ja osinko 3.9%.
  • Surteco SE (SURG.DE). Saksalainen melamiinireunanauhoja ja pinnoitekalvoja valmistava yritys. Niinikään vahvat omistajaperheet. Kasvu ollut varsin mukavaa viime vuosina 27% EPS kasvulla 5 vuoden tähtäimellä. P/E: 12.5, P/CF: 7 ja osnko 2.5%. Melamiininauhat eivät ehkä omasta mielestäni ole tyylin huippua, mutta alarivi sensijaan näyttää erittäin hienolta.
  • Grammer AG (GMMG.DE). Saksalainen autoistuimien valmistaja. Vakaudessa ja tylsyydessään suorastaan loistava yritys. Kateprosentti on pieni mutta etenee yhtä mukavasti kuin yhtiön istuimessa istuessa. P/E: 11.1, P/CF: 5.5, osinko%: 2.1 ja EPS kasvu viiden vuoden yli 14%. Heikkoutena eurooppakeskeisyys (joka voi olla myös vahvuus euron heiketessä).
  • STEF SA (STF.PA). Ranskalainen kylmäkuljetus- ja logistiikka-yhtiö.  Minua kiehtovat nämä yhtiöt jotka elävät muutaman prosentin marginaaleilla kivikovassa kilpailussa - ja silti onnistuvat olemaan hieman muita parempia ja valtaamalla markkinaosuuksia. Stef:lle jää alariville n.2% liikevaihdosta. Tällainen summa olisi monessa kasvuyrityksessä pyöristysvirhe. Silti EPS-kasvu on vakaata ja on ollut 5 vuoden yli 8%. P/E: 11.2, P/CF: 4.9 ja osinko%: 2.9%.

Kuten sarjasta huomaatte euroopassakin riittää kohtuuhintaista valinnanvaraa osakkeissa. Olen tarkoituksella nostanut esille hieman tuntemattomampia yrityksiä. Ja kuten huomaatte ns hype- and coke-puolen tekno/webbi/pilvi/appi/startuppeja ei joukosta löydy. Ei siksi ettei screeniin niitäkin olisi joitakin yltänyt. Mutta niiden pitkä-aikaisemman menestyksen arvaaminen on paljon vaikeampaa. En osaa arvata kenen kännykät saatika apit vievät voiton tänä vuonna saatikka viiden vuoden päästä. Mutta olen melko varma että pakasteruokaa rahdataan vielä vuosikymmenenkin kuluttua.

Entä missä ovat suomalaiset osakkeet voitte kysyä? Niitäkin mahtui yhteensä 83 kriteerit täyttäneen joukkoon 3: Fortum, Teleste ja Yleiselektroniikka. Näiden hyvyydestä tai huonoudesta lienee lukijakunnassa omia mileipiteitä riittävästi. Onnea euroopanvalloitukseen!

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.