Omat Rahat: Takaisin Eurooppaan osa 2

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Lisää kiinnostavia yrityksiä euroalueelta:

  • Schouw a/s (SCHO.CO). Tanskan lasken mukaan euroalueeseen, koska tanskan kruunu on käytännössä pultattu kiini euroon. Schouw on holdingyhtiö jossa suurin liiketoiminta on kalarehuvalmistaja Biomar ja Fibertex personal hygiene ja nonvowen.Toinen tapa sijoittaa kalakasvatukseen varsinaisten kasvattajien lisäksi. Schouwilla taitaa olle hieman konglomeraattialennusta: P/E 8.6, P/CF 6.1 ja osinko 2.3%. Luvuissa on kuitenkin mukana kertaluotoisia eriä jotka parantavat tulosta - myyty pois vähemmistöosuuksia norjalaisista kalankasvattajista. Ennustettu P/E 2014 on luokkaa 14.
  • Volkswagen (VOW.DE). Ei kaivanne esittelyä? Halvimmasta päästä eurooppalaisia autonvalmisajia, vahva asema kiinassa. P/E 8.8, P/CF: 3.4, osinko 2.3. EPS kasvu 5 vuoden yli 9%.
  • BMW (BMWG.DE). Jos uskot enemmän hieman näyttävämpien kulkupelien menstykseen BMW on myös varteenotettava. P/E 10.1, P/CF 4, osinko 2.9. EPS kasvu 5 vuoden yli muhkeat 75%.
  • La Doria (LDO.MI). Italialaisista voi olla monta mieltä, mutta ruokaa he kyllä osaavat laittaa -kysy vaikka Berlusconilta :)   Yhtiö valmistaa tomaatti- ja muita säilykkeitä sekä mehuja. Ja kohtalaisen hyvin menee. P/E 12.1, P/CF 6.2 ja osinko 2%. Viiden vuoden EPS kasvu 42%. Strategia vaikuttaa myös yksinkertaisen järkevältä.

Kommentit

Comment: 

Hei Lars, kiitos blogistasi!

Bemarin äänioikeudetonta 'etuoikeutettua' VZ osaketta BMW3 on saanut säännönmukaisesti 20% halvemmalla. Sen PE on Yahoon mukaan 8.75 eli olisi samoissa kuin volkkarilla.

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Comment: 

Nuo etuoikeutetut jää joskus tutkaimen ulkopuolelle. Itselleni ei äänioikeus ole kovin arvokas (en todennäköisesti käy kuitenkaan paikan päällä äänestämässä) joten korkeampi osinkotuotto olisi suotavampi. Ännivallasta maksetaan rahaa. Todennäköisesti myös silloin kun joskus myyn osakkeet, joten suurin ero lienee juuri tuo osinkotuotto.

Ja on tietenkin pieni mahdollisuus että sarjat yhdistetään.

-Lars

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Enpä ole minäkään huomannut tuollaista VZO-osaketta ollenkaan, ei näy Nordnetin DAX-listassa, mutta jos hakee nimellä niin löytyy. Sanoo markkinaksi XETRA. Miten tällaisen listan saa näkyviin esimerkiksi Nordnetissa?

 

 

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Vastaanpa itse, löytyy Nordnetin Saksan listalta nimeltään Prime Automobile.

https://www.nordnet.fi/mux/web/marknaden/kurslista/aktier.html?marknad=T...

 

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.