Omat Rahat: Rauhallisena kohti syksyä

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +8,8%,  alusta (27-05-2010) +43,2% 

 

Salkkutapahtumat:

Heinäkuu on sujunut pörsseissä myönteisissä merkeissä. Suurin osa alkukesän "Big-Ben" romahduksesta on saatu takaisin. Myös Hongkong on edennyt varsin mukavasti, vaikka maan tapaan kuuluu nyt voivotella Kiinan vaatimatonta kasvua. Jenkeissä on jopa nähty indeksiennätyksiä. Makrodata jenkeistä on onnistunut osumaan Kultakutri-kanavaan, eli ovat juuri sopivan hyviä, ei liian hyviä jolloin FED kääntäisi raha-hanat kiinni, mutta ei niin huonoja että taantuma olisi edessä.

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank.

Oman salkun kannalta merkittävää on ollut australian taalan heikkeneminen, jota on kompensoinut pörssinousu. Omat valinnat Sidneyn pörssistä löytyvät kurssinousijalistan kärkipäästä.

 

ASX-indeksi (APc1) ja EURAUD vaihtokurssi.

Innostuin pitkästä aikaa ottamaan myös raaka-aine-position, lyhyen position vehnään, jossa mielestäni on melko tukevalta tuntuva laskutrendi.

Vehnäfutuuri

Strategia:

Varovaisen positiivisella asenteella eteenpäin. Pidän päällä covered-call position Eurostoxx 50 indeksiin. Aussiasalkku pullottaa jo, joten lisää ei otetan vaikka AUD heikkenisi edelleen. Nyt voisi olla paikallaan poikkeuksellisesti suojautua aussitaalan lisäheikentymistä vastaan. Myös eteläafrikan-salkku on suuri, joten ei korjaustarvetta sielläkään vaikka randi on heikoilla. Suurin puute tällä hetkellä euron suuri paino ja Singaporen taalan  pieni paino. Shellin raportti ei oikein tyydyttänyt ja saattaa enteillä pidempää alisuoriutumista, joten loogista olisi etsiä uutta ostettavaa Singaporesta ja myydä Shell.

Vivutus: 41%. Eurostoxx 50 pitkänä (covered call)

Osingot: Lewis group, Netcare, Carlo Gavazzi,Citigroup

Uutena salkkun: Wilhelm Wilhelmsen holding. Norjalainen roro-operaattori. Kohtuullinen tulos vaikka talous on heikko, voiko tästä olla muuta suuntaa kuin ylöspäin? P/E 4, P/CF 2.4, osinko 4.8% Lisätty:H&T Group  Myyty: Aspocomp. Ohjaus on heikentynyt ja vaikea markkinatilanne näyttää jatkuvan pitkään.   Salkun Nousijat (1 kk): Maxitrans (+27%), Mineral resources (+20%), Intrum Justitia (+17%) Salkun Laskijat (1 kk): H&T Group (-10%), Aspocomp (-9%), KNOW IT (-7%)

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.