Omat Rahat: Mistä löytyy nyt arvoa?

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Turbulenssi on ollut osakemarkkinoilla melkoista viime aikoina. Hampaidenkiristelyn ja kynsienpureskelun lisäksi sijoittaja voi miettiä mistä päin nyt voisi löytyä eiryisen aliarvostettuja osakkeita. Alla muutamia ajatuksia:

1.Kehittyvät markkinat ovat laskeneet. Muun muassa HanbgSend indeksi on vuoden alusta laskenut toistakymmentä prosenttia:

Täältä kannattanee etsiä edullisia yhtiöitä. Oma valintani osui ICBC-pankkiin jonka painoa lisäsin salkussa. Tiedän, riskejä löytyy. Mutta mielestäni ICBC P/E-luvulla 5.8 ja yli 5% osingolla on järkevämpi salkkuvalinta kuin ranskalainen pankki BNP Paribas (myös salkussa) P/E-luvulla 10.4 ja 3.5% osingolla. Jenkeissä talous elpyy, ja pankkien tulokset kasvavat, mutta onko silti kohtuullista maksaa Citigroupista kertoimella 17 kun vielä osingotkin ovat toistaiseksi olemattomat?

2. Valkuutat ovat heiluneet voimakkaasti. Hyvinkin edullisia ostoksia voi nyt tehdä mm Etelä-afrikassa ja Australiassa:

Olenkin lisännyt molempien maiden painoa salkussani. Australiasta: Maxitrans, Tassal Group ja Patties food. Etelä-afrikasta olen ostanut lisää Lewis groupia.

3. Raaka-ainesektoria on myös viime aikoina lyöty ankarasti. Tiedän, supersykli ja kiinan kasvun hidastuminen jne, mutta arvostustasot ovat 2008 kriisin kieppeillä. Silloin oli laskusuhdanne alkamassa ja suurkriisin ainkeset kasassa. Nyt puhutaan vain elpymisen hidastumisesta. Alalata löytyy runsaasti vaihtoehtoja, mutta jattelin yhdistää teeman australian halpaan taalaan. Ostoslistaltani löytyy nyt Mineral Resources joka on kaivannaisteollisuuden palveluntuottaja. Yleinen pelokkuus kaivannaisteollisuudessa lisää ulkoistettujen palvelujen kysyntää. Katsokaa myös sijoittajaesittely.

Myös muita hyviä kohteita on varmaankin nyt mailma pullollaan. Kommentteja otetaan vastaan!

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.