Omat Rahat Katsaus: Torahampaita ja auringonnousua

Salkkusivu jossa lisätietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta  -0.2%, alusta (27-05-2010) +108.5%

Yleistä

Kesällä oikeita talousuutisia on harvakseltaan joten feedit pitää täyttää uusilla keksinnöillä. Akronyymien keksiminen auttaa ja takaa huomion.

FANG: Facebook, Amazon, Netflix, Google. Nämä teknosijoittajien suosikit ovat pärjänneet hyvin 2017 alkuvuoden. Kesäkuun alkupuolella mitta alkoi kuitenkin olla täysi ja aiemmat markkinasuosikit dippasivat muita enemmän. Toinen versio akronyymistä on FAAMG, jolloin mukana on myös Apple ja Microsoft (Netflixin sijasta).

SuNRiSe: Japanilaisilla pitää tietenkin olla oma versionsa. Hyvinkin tekaistulta vaikuttava SuNRiSe koostuu yhtiöistä Softbank, Nintendo, Recruit ja Sony. Näistä ainakin rekrytointiyritys Recruit ja Sony on aika vaikea mieltää teknologiayrityksiksi. Yhdistävinä tekijöinä ovat lähinnä kurssinousu ja korkeat arvostuskertoimet.

Näiden akronyymiosakkeiden kanssa kannattaa olla varovainen. Siinä vaiheessa kun näistä aletaan kirjoittaa joku on jo tehnyt sievoiset voitot ja haluaa pumpata nousua vielä vähän. Samoin laskujen alettua ei kannata ylireagoida.

Myös Mario Draghin kommentit ylitulkittiin niin että ECB:n tukiostot olisivat loppumassa hyvinkin nopeasti. Euro lähti vahvistumaan. Taala onkin nyt heikentynyt euroa vastaan koko alkuvuoden ja kurittanut oikeastaan kaikkia ulkomaille sijoittaneita.

Myös ”Pelkoindeksi” VIX osoittaa nyt elonmerkkejä oltuaan pitkään ruususenunessa. Eurooppalaiset osakeindeksit ovatkin dipanneet. Sen sijaan varsinkin Tokio on ollut hyvässä nosteessa.

Mielenkiintoista on myös että korrelaatiotasot eri arvopaperityyppien välillä on laskenut, mikä lisää aktiivisijoittajan mahdollisuuksia. ON melko tylsää valikoida osakkeita kun kaikki nousevat ja laskevat tasajalkaa. Yksi esimerkki tästä on laskeva korrelaatio Japanin jenin ja Topix:in välillä. Maaliskuussa 2016 korrelaatiokerroin oli 83%, mutta on nyt laskenut 63%.

Sekä Saksan IFO että Japanin Tankan näyttävät hyvin myönteisiä merkkejä päättäjien tulevaisuudenodotuksista. Arvostustasot huomioiden satsaan mieluummin Kiinaan, Japaniin ja Eurooppaan kuin USA:han. Näistä Nousevan auringon maa on ehkä tällä hetkellä kiinnostavin.

Strategia:  Nyt satsaan Japaniin ja Kiinan. Euroopaa on salkussa jo liiankin paljon.

 

 

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1), FTSE (FFc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank

 

Kuukauden Nousijat: Automotive Holdings (+13.1%),  361 Degrees (+13.1%), Great Wall Motor (+11.0%)

Kuukauden Laskijat: Pendragon (-16.4%), Mixi (-13.4%), Byggma   (-10%)

Osingot: Mixi, Great Eagle Holdings, Great Wall Motors, Obayashi, Heiwa, Corning

Salkkutapahtumat: 

Lisätty: Automotive Holdings

Vähenetty: Tallinna Kaubamaja.

Uutena Salkkuun: Sekisui House Japanilainen pääasiassa asuntorakentamiseen keskittynyt yhtiö. Japanissa taloudella menee hyvin ja uusia talija rakennetaan.  Myynti on viidessa vuodessa noussut 6% vauhtia ja EPS 33%. Japanilaisen mittapuun mukaan myös antelias 3% osinko. P/e 10 ja P/CF 8.5

Uuutena Salkkuun: China Waters Affairs. Joskus tuntuu siltä että jotkut yhtiöt ovat lian hyviä ollakseen totta. China Water Affairs pyörittää vesi- ja jätevesilaitoksia  useassa mannerkiinan kaupungissa. Katteet näyttävät länsimaisin silmin muhkeilta. ja kasvua syntyy yrityskauppojen avulla. EPS kasvua 5 -vuoden yli 21%. P/E 8.5, P/CF 4.2 ja osinkoa 2.1%.

 

Muutamia keskeisiä salkkuvaluuttoja

 

Pelkoindeksit: VIX (USA) ja VSTOXX (FVSC1 – Eurooppa). Lähde Saxo bank 

Related Posts