Omat Rahat Katsaus: Paniikkikohtauksesta toiseen

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +8,7%,  alusta (27-05-2010) +43,0% 

 

Salkkutapahtumat:

Elokuu oli paniikkien kuukausi. Ensin pelättiin FED:in vähentävän velkakirjaostojaa, loppukuusta sitten jenkkien iskevän Syyriaan ja vetävän lähi-idän tärkeine öljyntuotajineen kaaokseen. Nyt tuntuu olevan tilausta erilaisille pelkoa lietsoville tapahtumille. Ehkä osakekursseja pidetään jo korkeina ja odotellan vain sopivaa tekijää joka laukaisisi voimakkaaman korjauksen alaspäin?

Indeksifutturit (Eurostoxx50 (FESXc1), SP500 (ESc1), Hangseng (HSIc1) ja Topix (JTIc1) . Lähde saxo bank.

Oman salkun kannalta merkittävää on ollut australian taalan ja eteläarfikan randin heikkeneminen. Aussiosakket salkussa ovat kuitenkin olleet nousijalistalla, joten niiden osalta ei valittamista.

Muutamia heikentyneita valuuttoja. Lähde Barchart.com

Erityisen paljon kyytiä on viime aikoina saanut Intian rupia joka on muutamassa kuukaudessa tipahtanut n. 30% euroa vastaan. Samoin Indonesian rupiah on parissa kuukaudessa tipahtanut 15%. Intiassa myös pörssikurssit ovat tipahtaneet vuoden alusta n 6%. En pidä kuitenkaan edelleenkään Intialasia osakkeita halpoina, pikemminkin ne ovat olleet aikaisemmin käsittämättömän kalliita (ISHARES MSCI India ETF:n P/E 27!)

Innostuin pitkästä aikaa ottamaan myös raaka-aine position, lyhyen position vehnään, jossa mielestäni on melko tukevalta tuntuva laskutrendi. Uutinen lämpöaallosta jenkeissä sai aikaan nousupiikin, kohta nädään oliko tuo tilapäinen piikki, vain trendikäänne.

Vehnäfutuuuri mar2014. Lähde Saxo Bank

Strategia:

Olen itse hieman ihmetellyt markkinoiden paniikkireaktioita. Tietenekin FED aikanaan vähentää tukiostojaan, onko nyt suurta väliä alkaako "taper" tässä vai ensi kuussa? Päivitetyt talouskasvuluvut jenkeistä ovat olleet positiivisiä, joten talous on entistä vakaammalla pohjalla. Sama koskee Syyrian tilannetta. Maassa on jo täysi sisällissota, miten muutama risteilyohjus sotilaskohteisiin muuttaa tilannetta? Siten pidän paniikkikohtauksia pikemminkin ostotilaisuuksina. 

Vivutus: 40%. Eurostoxx 50 pitkänä (covered call)

Osingot: Intel, Olin, Shell, Oriental Watch Holdings, Vaisala (pääomanpalautus)

Ei salkkutapahtumia!   Salkun Nousijat (1 kk): Tassal Group (+14.9%), Mineral Resources (+13.1%), Great Wall Motor (+11.3%) Salkun Laskijat (1 kk): H&T Group (-14.8%), Olam (-14.3%), Great Eagle Holdings (-10.1%)

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.