Omat Rahat Katsaus: Laskuvarjot vireeseen.

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

 

 

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +8,4%,  alusta (27-05-2010) +42.7% 

 

Salkkutapahtumat:

Maaliskuussa salkun osakkeet saivat käytännössä olla rauhassa. Ainoa poikkeus oli Diebold joka myytiin pois koska arvostustaso yli 20 p/e luvulla oli mielestäni kovin korkea. Käytössä on nyt covered call koko salkun arvosta, eli olen myynyt call-optioita Eurostoxx 50 ja S&P500:lle. Sopimuskurssin näille valitsen n. 3% yli päivänkurssin ja juoksuajan n. kuukauden. Tämä on vielä melko maltillinen "laskuvarjo" jossa käytännössä mahdollisuus yli 3% kurssinousulle kuukaudessa on myyty.

Euron heikkeneminen on pönkittänyt salkun arvoa vaikka varsinkin Kiinassa on nähty kurssilaskuja. Kiinan (Hongkong), arvostustaso alkaa näyttää houkuttelevalta, kun pörssin p/e on n. 9. Toki riskejäkin on runsaasti. Euroalueen osakkeet ovat myös saaneet kyytiä kypros-hässäkän takia. Sensijaan Tokio ja SP500 porskuttavat.

Pörssi-indeksit (futuurit): SP500 (ESC1), Eurostoxx 50 (FESXc1), HangSeng (HSIc1), Topix (JTIc1). lähde Saxo bank

Strategia:

Odotan kurssien nyt jämähtävän tai laskevan muutaman kuukauden tähtäimellä. Euro on heikentynyt viime aikoina merkittävästi. Joten kohta on aika "kotiuttaa" rahat muista valuutoista, eteenkin jeneistä, mutta tähän ei ole vielä kiirettä. Käteisen rahan osuutta voi myös lisätä, eli ei ole kiirettä investoida kaikkia varoja osakkeisiin.

Osingot: Hargreaves, Vaisala, Denki Kagaku ,Marubeni, Konami

Myyty: Diebold   Salkun Nousijat (1 kk): Softbank Corp (+28.0%), Sparebank 1 sr (+10.4%), DelClima (+10.1%) Salkun Laskijat (1 kk): Oriental Watch Holdings(-15.7%), Great Wall Motor(-15.1%), Lagercranz Group (-12.4%)

Valuutat:

Osakesalkun valuuttapainotuksia ohjaa valuuttakurssin suhde verrattuna 100-päivän liukuvaan keskiarvoon. Datat saan pienemmällä työllä suoraan barchart sivustolta.  Ylipainossa on nyt ainoastaan Jeni. Alipainossa on Ruotsin kruunu ja kaikki "taalat". Euro on ylipainossa.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.