Omat Rahat Katsaus: Härkää vivulla kiitos!

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

 

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +15.1%,  alusta (27-05-2010) +26.8%, 1 vuosi +31.8% 

Yleistä:

Salkun arvoo jatkoi nousuaan viimeisen kahden viikon aikana huolimatta viimeviikkoisesta lyhyestä markkinamasennuksesta. Sekä Kiinan että Japanin vientitilastot olivat mm. pettymys. Mutta perjantaina kaikki oli jo taas unohdettu. Salkun arvoa kirittivät myös Eurostoxx 50 ja SP500-indeksifutuurien kehitys. Muutama viikko sitten oli "maltillinen kasvu" oletuksella liikkeellä, joten indekseille oli otettu covered call- positio johon kuuluu pitkä positio itse futuurissa ja lyhyt positio call-optiossa samaan futuuriin. Optiopositiot on nyt suljettu tappiolla ja jäljellä on ainoastaan pitkät positiot indekseissä, eli härkäpositio vivulla!

Strategia:

"ALL IN". Nyt on kaikki liikenevä raha taas osakkeissa ja vähän lisää. Jos futuuripositio osakeindeksissä nousee, niin että stop-loss toimeksianto ylittää ostokurssin, otetaan lisää vipua! Euro on nyt vahvistunut etenkin taalaa vasten, siinä määrin että valuuttasalkun ohjailussa käyttämäni 100 päivän  keskiarvo indikoi nyt ylipainoa USD:lle ja HKD:lle. 

 

Hangseng (sininen), Eurostoxx 50 (punainen) ja SP500 (vihreä) kehitys vuoden ajalta. Lähde: Saxo bank.

Euro-osakkeet ovat toukokuusta lähtien kirinneet kaikkein voimakkaimmin, mutta eivät silti ole saavuttaneet SP500:n vuoden aikaista kehitystä. Hangseng on ollut kaikkein laiskin - onko kohta sen vuoro? Kaikista katastrofi-uutisista huolimatta pörssi-indeksit ovat olleet keväästä lähtien nousussa!

Taalapositiota vahvistetaan. Ostoslistalla ovat Citibank, munantuottaja Cal-Maine foods, ja pankkiautomaateista (ja kuuluisista äänestysautomaateista) tuttu Diebold.

Norjan kruunuakin lisää... lohen hinta on vakaana ja trendi heikosti nouseva. Mutta vanhan tutun Marine Harvestin sijasta salkkuun otetaan nyt Färsaarelainen Bakkafrostjonka arvostustaso on huomattavasti edullisempi.

Myyntipuolella on jo mielestäni ylihinnoiteltu Bollore ja yrityslaina ETF LQD. Juoksuajan tuotto on näissä yritysluotoissa enää 3%, joten parempaa tuottoa kaipaisin. Tämän lisäksi kevennetään myös kurssinsa tuplannutta Great Wall Motor:ia.

Salkkutapahtumat 2 vko:

Muuta: Great Wall Motor julkaisi puolivuosiraportin jossa kerrotaan alkuvuoden myynnin nouseen 29% ja EPS:n 17% verrattuna edelliseen vuoteen. Melko hyvät luvut autovalmistajaksi. Vienti on noussut puolella, mutta jää edelleen 15%:iin koko myynnistä, joten yhtiö on hyvin selkeästi kiinalainen kotimarkkinayritys. Osakekurssi on tuplaantunut vuodessa eikä näytä riskit huomioiden enää kovin edulliselta esimerkiksi VW-konserniin verrattuna joka myös on menestynyt (kiinassakin) hyvin. Vähennetään!

Osingot: Bollore   Salkun Nousijat (2 vko): Supergroup plc (+22,8%), Great Wall Motor(+11,5%), Oriental watch corp. (+8,8%)   Salkun Laskijat (2 vko): Intel (-5,6%), Lewis corporation (-3,0%), Olin (-2,1%)

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.