Omat Rahat: Eurooppa ensin -"America first into chaos"

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Eurostoxx 50 on alisuoritunut muihin indekseihin verrattuna (Kuvassa futuurien kurssit)

Pidän eurooppalaisia osakkeita ylipainossa muihin verrattuna. Miksi?

  1. Eurooppalaiset osakket ovat alisuoriutuneet vuoden jaksolla lähes kaikkiin muihin kategorioihin ja keskeisiin indekseihin verrattuna. Tällaisilla eroilla on tapa korjaantua.
  2. Euro on nyt hyvin heikko. 100 päivän keskiarvoja käyttäen euro on heikko kaikkia keskeisiä valuuttoja vastaan. Siirtämällä sijoituksia toisita valuutoista euroon saa siis vielä "lisäalen" valuuttakursseista.
  3. Eurooppalaisten osakkeiden arvostustaso on mm. amerikkalaisa alhaisempi. WSJ:n mukaan sp500 -indeksin ennustettu p/e on 18.22, kun eurostoxx600:lla vastaava on 16.
  4. Monet yritykset toimivat kansainvälisesti eikä suurta syytä arvostustasoeroihin perustuen listautumispörssiin ole olemassa

Euro on heikko kaikkia tärkeitä valuuttoja vasten mitattuna 100 päivän keksiarvo-vaihtokursseja käyttäen

Trumpin "America First" retoriikka on nostanut osakkeita etenkin jenkeissä, koska odotetaan perinteisiä republikaaniisia vero-helppotuksia ja sääntelyn keventämistä. Minusta sensijaan kuulostaa siltä että lausetta pitäisi jatkaa: "America first into Chaos". Mahdolliset myönteiset reformit on minusta jo hinnoissa. Sensijaan reformien toteutumisesta (ainakaan yritysmyönteisinä) ei ole vielä mitään näyttöä.

FT: nostaa (vaatii sisäänkirjautumisen) esimerkikis Intercontinental Hotels:in esimerkiksi esimerkiski yhtiöstä joka on listautunut Lontoon pörssissä, ja on ostettavissa halvemmalla arvostustasolla kuin amerikkalaiset kilpailijansa, vaikka suurin osa liikevaihdosta tulle USA:sta. Näin on mutta minusta tuo p/e 24 on edelleen korkea omaan makuuni. Katsotaan seuraavassa postissa löytääkö osakescreeneri muita ostokohteita euroopasta.

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.