Oman markkina-arvon nostaminen opintojen avulla

Käyttäjän Jyrki Toivonen kuva

Koronaviruspandemian johdosta useat yritykset ovat ilmoittaneet yt-neuvotteluista sekä lomautuksista ja irtisanomisista niin täällä Suomessa kuin myös oikeastaan kaikissa maailman kolkissa. Isossa kuvassa työpaikkojen ja tulojen menetykset koskevat laajaa joukkoa ihmisiä ympäri maailmaa.

On helppo ajatella, että tämä kriisi vaikuttaa negatiivisesti yritysten ja kuluttajien taloudelliseen aktiviteettiin ja ostokäyttäytymiseen. Ja tietenkin ostovoimaan, sillä rahaa on käytettävissä aiempaa vähemmän. Ensialkuun yritykset pohtivat tarkoin erilaisia investointeja ja kuluttajat ovat tarkempia rahan käytön suhteen. Tämä osaltaan jarruttaa talouden palautumista normaaliin.

Vaarana on kuitenkin se, että vaikka pandemia jäisi lyhytaikaiseksi, niin oma työpaikka voi olla silti uhattuna. Voi olla, että työpaikkaa ei ole enää jäljellä, kun lomautuksen jälkeen pitäisi palata takaisin töihin. Mikäli globaalin talouden aktiviteetti hidastuu, niin voi olla, ettei yrityksen palveluille ja tuotteille riitä riittävästi kysyntää ja työpaikka menee sen kautta.

Työttömäksi joutuneelle tilanteen tekee vaikeaksi se, että työnhakijoita on kerralla liikkeellä paljon ja yritykset ovat varovaisia palkkauksen suhteen.

Yksi tapa parantaa omaa asemaa ja markkina-arvoa on katsoa itseä kiinnostavaa opiskelupaikkaa. Jos ei muuten, niin selvittely kannattaa tehdä varmuuden vuoksi. Millaisia opintomahdollisuuksia on tarjolla, mikä on näiden hakuajankohta ja vieläkö ehtii hakea opiskelijaksi? Jos hausta myöhästyi, niin voiko suorittaa yliopiston, AMK:n tai muita opintoja ns. avoimella puolella. Tai onko tarjolla täydennyskoulutusta? Näitä opintoja voi sitten hyväksilukea, jos ja kun pääsee varsinaiseksi opiskelijaksi.

Jos opiskelusta tai alan vaihdosta on haaveillut, niin nyt sille voisi olla sopiva hetki. Kriisin johdosta paluu työelämään voi pitkittyä. Opintojen avulla CV pysyy ehjänä ja samalla opintojen kautta tulee verkostoiduttua. Uuden oppimisen asenne ratkaisee työnhaussa jo paljon. Jos uutta työtehtävää hakiessa pystyy osoittamaan, että on kiinnostunut uusista asioista ja on kehittänyt itseään pitkäjänteisesti, niin työnhakija on vahvoilla työpaikan saannin suhteen.

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.