Ohitan Viafin Servicen IPOn

Käyttäjän J.Vahe kuva

Laajasta ja sekavasta matskusta ilmenee mielestäni heikosti seuraavat:

1) Nyt listataan tytäryhtiö Viafin Service

2) Emoyhtiö Viafin muine tyttärineen jäänee IPOn ulkopuolelle?

3) Viafin Service lienee aika tavalla riippuvainen emoyhtiö Viafin muista tyttäristä sekä materiaalin että henkilöstön osalta?

4) Mitkä ovat riskit näistä riippuvaisuuksista?

5) Mitkä ovat todelliset motiivit sille, että listataan Viafin Service ja pidetään muut tyttäret (ilmeisesti) konsernin toimivan johdon omistuksessa?

6) Esitteistä käy heikosti ilmi, että Viafin konsernin ja Viafin Servicen toimiva johto saattavat olla eri tahoja?

7) Tiedottaminen on surkeasti hoidettu. Tuossa (otin varmuudeksi kuvakaappauksenkin) väitetään firman jo olevan PÖRSSISSÄ ("Teuvalaisjuurinen Viafin Service on listautunut pörssiin"., kun se oikeasti yrittää a) antia ja b) sitten (ehkä) listautumista First North -listalle. 

Vastuurajaus: On ihme, jos tuollaisen pikkufirman asioita ei pystyisi esittämään yhtään selvemmin. Minulla ei ole aikaa tuollaisen pikkufirman konsernisuhteita loputtomiin selvittää. Korjatkoot, jos olen tulkinnut väärin.

________________________________________________________________________

Jään toiveikkaana odottamaan Sanna Kiisken seuraavan firman IPOa.

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

Samaa mieltä toveri Juhan kanssa: skippaan tämän IPOn. Speksit ovat OK sen osalta, miten antiin osallistutaan, mikä on IPOn aikataulu jne. Sensijaan myytävän tavaran kuvaus on puutteellinen.

IPOttajille tiedoksi: sijoittamalla odotamme omistusosuutta yhtiön varoihin. Tämä omaisuus teidän on kuvattava taseessa, joka listaa selkeästi ne varat ja velat, joihin saamme osuuden. Lisäksi on arvostamme sitä, että bisnes on kuvattu niin, että voimme arvioida sen tulevaisuuden tuottoja (jotka siis kumuloituvat taseeseen/osinkoihin myöhemmin). Bisneksen kuvaus on mielellään johdon maalaama visio+tuloslaskelma/kassavirta trackrecord.

Ja sitten vielä tuo lähipiiri kysymys: enemmistöomistaja on riski ja varsinkin, jos listattava kokonaisuus alihankkii palveluita/tuotteita pääomistajan toisesta yhtiöstä. Tämä on aika yleinen kuvio, jolla enemmistöomistajat rahastavat vähemmistöomistajia. Ihan pienissä narikoissa voi rahastaa myös hallituspalkkioilla.

Comment: 

vahan samaa tasoa. kuka tahansa voi tulla kilpailemaan niiden kanssa. tulotasosta ei siis mitaan takeita. periaatteessa ei kannata sijoittaa mihinkaan, jolla ei ole tarjota yli vuosikymmenen kovaa track recordia.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

katoin kansikuvan, en muuta.

 

Odotan Kaljakellunnan listautumista.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.