OECD:n indikaattori on kääntynyt kohti heikompia aikoja

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

OECD:n liiketoimintaa kuvaava suhdanneindikaattori on kääntynyt kohti heikompia aikoja. Olemme edelleen korkealla tasolla eikä muutos välttämättä merkitse että olisimme kääntyneet kohti taantumaa.

Korkomarkkinat uskovat noususuhdanteen jatkumiseen

Korkomarkkinoiden mukaan olemme edelleen noususuhdanteessa.

Taseeltaan heikommat yhtiöt eivät joudu maksamaan normaalia korkeampaa korkopreemiota suhteessa vakavaraisempiin. Markkinat eivät siis selvästikään usko makrotalouden taantumaan jossa näitä heikompia yriyksiä kriisiytyisi.

Pitkät korot ovat nekin edelleen korkeammalla kuin lyhyemmän juoksuajan korot. Markkinat uskovat siis että lyhyet korot tästä vielä nousevat. Tämän kaltainen tilanne on tyypillistä silloin kun nousuvaraa on vielä jäljellä.

OECD:n mittaukset perustuvat kyselyyn

OECD:n mittaukset perustuvat kyselyyn ja heijastavat yritysten tuntemuksia ja ne pienemmässä määrin objektiivisiin mittauksiin kuten yrityksen tilauskantaan. Se mitä näkyy OECD:n mittauksissa ei sen takia välttämättä näy vielä (tai milloinkaan) makrotalousluvuissa. Kyselyt ovat usein kuitenkin olleet aika luotettavia kun otanta on niinkin suuri kuin OECD:llä. Sentimentin kääntyminen on yleensä näkynyt pienellä viiveellä makrotaloudessa.  

OECD:n mittaamassa kuluttajien luottamuksessa ei onneksi näy vastaavaa käännettä. Talous on ikävä kyllä kokonaisuus eikä yritysten ongelmat yleensä rajoitu vain yrityksiin. Kyllä kuluttajillakin menee heikosti jos yritykset sakkavat. Mutta merkit ovat kuitenkin vielä heikkoja eikä suunnan muuttuminen ole vielä ollenkaan varma.

 

Kommentit

Käyttäjän Svenne Holmstrom kuva

Comment: 

Aika jännää että Ruotsin käyrä osoittaa nyt ylös, etenkin kun Tukholman asuntojen hinnat laskevat. Ihmeellinen epäloogisuus...

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.