Nordean Antti Saari suosittaa pitämään osakkeet ylipainossa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Nordean Antti Saari suosittaa pitämään osakkeet edelleen ylipainossa.

Sijoitusvuoteen 2019 lähdetään heiluvissa merkeissä. Osakesijoittajien hermostuneisuutta lisää heikkenevä talouskasvu sekä kiristyvä keskuspankkipolitiikka. Talous ja tuloskasvu jatkuu kuitenkin Antti Saaren mukaan riittävällä tasolla ja osakkeet ovat menestyvä valinta. 

Antti Saari uskoo että kehittyvät markkinat ovat edelleen paras osakesijoitusten kohde. Tähän on kolme syytä:  kehittyvien maiden talouskasvu on muita vahvempaa, laskeneet kurssit ovat tehneet arvostustasoista houkuttelevia ja Kiinan elvyttävä politiikka tukee osakekursseja.

Korkosijoituksissa Antti Saari suosii valtionlainoja. Riskiyrityslainoja ei yleensä kannata ottaa salkkuun silloin kun talouskasvu hidastuu.

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Nordean Antti Saari tuntuu pitävän osakkeet aina ylipainossa.

Tämänkertaisesta viikkokatsauksesta olen pitkälle samaa mieltä kuitenkin seuraavin lisäyksin:

  • Osakkeita ei minun mielestäni kannata pitää ylipainossa. Varovaisuus on valttia kun talouskasvu hidastuu ja keskuspankit kiristävät rahapolitiikkaa.
  • Tällä kertaa olen samaa mieltä siitä että kehittyvät markkinat alkavat olla kiinnostava osakeostojen kohde. Niiden, erityisesti Kiinan, kurssit ovat tulleet mukavasti alas ja hintataso on nyt kivampi kuin vaikkapa vuosi sitten. 
  • Suosin itse lyhyitä 2-3 v valtionlainoja. Niiden riski on pienempi. Mutta kyllä nollakorkoinen pankkitili on minullakin primääri vaihtoehto korkosijoituksilleni. Niiden riski on pienempi ja tuotto voi olla jopa parempi.  
Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Itse olen oudoksunut linkin listaa Nordean seuraamista Suomi-osakkeista, otin tarkoituksella vähän vanhan listan, ettei N. voi väittää liikesalaisuuksia vuodetun devil Siinä ei ole yhtään myy-osaketta (?)

 

 https://www.nordea.fi/Images/58-288666/

 

Comment: 

Nordea ei keksi myytävää vaikka olevinaan allokoi ahkerasti salkkua. UPM nousi salkkuun liki huippuhintaan, samoin Neste. Lundin Mining saattaa olla halpa, mutta TA:n mukaan pohjat eivät vielä olleet tuossa. Wärtsilä on halpa jne.

Älkää ihmetelkö, jos en suuremmin arvosta pankkien sijoitusviisautta. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.