Nolosti Neles

Käyttäjän J.Vahe kuva

 

Onko kuvassa Metson ja Outotecin ”fuusio”?

Jo ennen koronaa tankkasin Metsoa ja sen aikana lisää. Yhtiön jakautuminen kahtia tuottaa usein jotakin hyötyä sijoittajalle, on ilmiössä sitten järkeä tai ei.

Vasta jakautumisen jälkeen aloin miettiä, kumpi ompi autuaampaa, Nelesin vaiko Metso-Outotecin omistaminen.

Kuten esim. Inderes korosti, venttiilien myynnissä keskeistä on jatkuvuus, luotettavasti toimivaa osaa ei hevin vaihdeta toiseen merkkiin. Lisäksi Neles toimii laajasti myös kaivosteollisuuden ulkopuolella, esim. metsäteollisuuden alalla. Metso-Outotecin rasitteena taasen on Outotec-osan tekemät raskaat virheet Saudi-Arabian projektissaan.

Tarkoitukseni oli kuopissa kartuttaa Metson asemesta nimenomaan Neles-kokoelmaani lisää, mutta se hanke jäi vain yhteen netto-ostoon kurssilla 8,8380, siis kyseessä pelkkä Neles. Epäilin Valmetilla olevan halua kartuttaa omaa kokoelmaansa.

Kesäterää oli toki muillakin. Inderes arvioi Nelesin omistamisen olevan äärimmäisen tylsää puuhaa. Niin ei taida käydä.

Nyt ollaan parhaimmillaan / pahimmillaan tilanteessa, jossa Nelesistä aletaan kilpailla. Koska omistan myös Alfa Lavalia (vähän) en soisi, hinnan kapuavan kovin ylös. Lopputulos kilpailussa saattaa olla Nelesin jäävän suomalaisiin käsiin ja muuttuvan Indereksen lupaamaksi tylsäksi kohteeksi.

Kova parku on noussut vaarasta, että kotomaamme armaista äidin kasvoista poistuu Nelesin kokoinen hymykuoppa kauas pois, aina meren (Pohjanlahden…) toiselle puolelle. Ministereillä on kiire selvittää, mikähän tämä aiemmin täysin tuntematon firma oikein on, siis suomalainenko.

Olennaisinta olisi vain kysyä, miksi omistajat ovat halukkaita myymään. Ettei asia vain liittyisi osinkojen määrään, joita itse maamme isä Sauli Niinistö, entinen kokkari, arvosteli.

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

"Kova parku on noussut vaarasta, että kotomaamme armaista äidin kasvoista poistuu Nelesin kokoinen hymykuoppa kauas pois, aina meren (Pohjanlahden…) toiselle puolelle. Ministereillä on kiire selvittää, mikähän tämä aiemmin täysin tuntematon firma oikein on, siis suomalainenko."

Tämä on viikon paras vitsi! Minulla ei ole herttaisen pienintäkään mielipidettä Neleksen myymisestä tai myymättä jättämisestä, mutta on aika huvittavaa nostaa moinen haloo tavallisesta yrityskaupasta kansallismielisistä syistä. Ikäänkuin tavalliset yksityiset omistajat olisivat vastuussa liiketoimistaan toriparlamentaarikoille, messutkoot nyt sitten vaikka maan hallituksessa.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Parun syynä on se, että Solidium myi vain osaomistamalleen Valmetille Nelestä 8 eurolla ja nyt 13.7. kurssi oli ajoittain jo yli 12 euroa. Solidium nimittäin ilmoittaa, että "toimii markkinaehtoisesti ja sijoituspäätöksiä tehdään vain taloudellisten edellytysten täyttyessä."  

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Se pulju on onnistunut vastaavalla tavalla vastaavissa karkeloissa ennenkin. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.