Nolato hakkaa Applen

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Sähkötupakan polttolaite vaporaattori on Nolaton viime vuosien hittituote

Oletko kuullut Nolatosta? Tuskin. Vaikka ruotsalainen komponenttivalmistaja on ollut finanssikriisistä asti kirkkaasti parempi sijoituskohde kuin vaikkapa Apple.

Kyllä, luitte oikein. Applen kurssikehitys on tosin samaa tasoa, mutta vahvan osinkovirran ja korkoa korolle -tekijän ansiosta Nolato todellinen tuotto hakkaa osingossa kitsastelevan Applen mennen tullen.

Silti harva suomalainen ja tuskin kovin moni ruotsalainenkaan sijoittaja on kuullut Nolatosta – vaikka se on viimeisen kymmenen vuoden ajan eli finanssikriisistä asti ollut posketon menestystarina.

Nolato tulee aika varmasti tekemään 2020 osakekohtaisen tuloksen, joka on selvästi suurempi kuin sen osakkeen hinta finanssikriisin pohjassa 2009. Se kertoo jo oleellisen.

Parhaat pitkän aikajänteen sijoituskohteet ovat yleensä niitä, joita suuri mediaseksikkäiden kohteiden perässä ravaava sijoittajayleisö ei tunne. Sen ansiosta ne pysyvät maltillisen hintaisina ja siten tuottopotentiaaliltaan parhaina.

Nolato onkin tyypillinen Pörssihaukan janoama kohde: kannattava ja vakaasti kasvava yhtiö, joka epäseksikkään toimialan ja suuren yleisön huomion puutteessa pysyy laatuunsa nähden yleensä maltillisen hintaisena.

Hakannee Applen jatkossakin

Finanssikriisistä Applen kurssikehitys on tosin samaa tasoa kuin Nolatolla, mutta vahvan osinkovirran ja korkoa korolle -tekijän ansiosta Nolaton todellinen tuotto hakkaa osingossa kitsastelevan Applen mennen tullen.

Tilanne on myös tällä hetkellä se, että Apple on törkeän kallis osake, Nolato ei. Kaikilla mahdollisilla mittareilla. Näistä kahdesta sinänsä hyvästä yhtiöstä en miettisi nanosekuntiakaan, kumman nyt ostaisin.

Jo osakkeiden hinnoittelueron vuoksi odotan Nolaton hakkaavan jatkossakin Applen, luultavasti mennen tullen.

Ei yhden hitin yhtiö

Nolatolla on myös globaalilla tasolla hyvin pienenä yhtiönä kasvuvaraa aivan toisella tavalla kuin jo jättikokoisella Applella. Sen kasvuluvut eivät viime vuosilta ole edes ihmeelliset, toisin kuin kova kohu antaa olettaa.

Kuvaava anekdootti on sekin, että Nolaton hittituotteen, sähkötupakan polttamiseen käytetyn vaporaattorin, kasvuluvut ovat ihan eri luokkaa kuin vaikkapa Applen iPhonen. Nolato ei kuitenkaan ole yhden tuotteen ihme, eikä sen varassa.

Applen asema on tältäkin osin paljon huterampi. Jos sen muutama hittituote menettää alalle ominaisen kovan kilpailun paineessa asemansa, Applen omistajat itkevät verta.

Nolaton laaja tuotevalikoima kestää yksittäisten hittien heilumisen toisella tavalla. Vaporaattorienkin suosio on luultavasti kyllä vasta nousukiidossa tupakointikulttuurin murrosvaiheen ansiosta.

Pörssihaukan ensimmäinen tuplaaja

Nolatosta tuli Pörssihaukan ensimmäinen osakekurssinsa tuplaaja reilu vuosi sivuston aloituksesta. Se on sikäli hiukan yllätys, että kasvuyhtiön ohella se on syklinen yhtiö, mutta koronataantuma ei siihen montaa viikkoa purrut.

Q2 oli ällistyttäen yhtiölle historian paras - keskellä reaalitalouden kaikkien aikojen sukellusta. Jonkunmoinen laadun merkki.

Nyt Nolato jo laajentuu yrityskaupassa, joka parantaa oleellisesti sen asemaa Pohjois-Amerikassa. Pörssihaukka luottaa operaation onnistumiseen hienosti hoidetusssa yhtiössä.

Seuraavat sadan prosentin nousijat ovat jo sen verran lähellä, että kohta kilistellään maljoja uudestaan. 

Muuta kuin medisaseksikkäitä hypeyhtiöitä:

https://porssihaukka.fi/

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.