Nesteen indikaattorit viittaavat korjausliikkeeseen

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Arvioin viime viikolla kriittiseen sävyyn Nestettä, koska sen hinnoittelu on kuumentunut kovasti ottaen huomioon alan perinteisen syklisyyden ja yhtiön leipähampaan uusiutuvan energian historiallisen korkeat marginaalit. Niillä kun on tapana tulla huipputasolta alas, eikä usein niin pitkälläkään viiveellä - ainakin jos puhutaan sijoittajan perspektiivistä, jonka yleensä pitäisi olla kuitenkin useampia vuosia. En nyt siis puhu treidereistä.

Treidereidenkin perspektiivin kyllä ymmärrän aikoinaan paljonkin nopeaa kauppaa tehneenä, ja jonkin verran yhä sitä lähinnä ajankulukseni harrastavana. Siksi en malta olla tuomatta julki teknisen analyysini signaalia Nesteestä, joka on vuosiraporttinsa jälkeen kiskonut aina korkeammalle kurssitasolle. Niin ylös, että se TA:ni mukaan on päiväindikaattoritasolla jo pahasti ylikuumentunut. Ja siten valmis kiskaisemaan piakkoin alas.

Viikkoindikaattorit ovat yhä niin reippaasti nousevat, että mistään suuresta romahduksesta en puhu, mutta päiväindikaattorien ylikuumentuminenkin voi tuottaa aika reippaan notkahduksen. Ja joskus se voi kääntää pitkätkin indikaattorit laskuun.

Nesteen kuukausi-indikaattoritkin ovat kyllä hehkuvat, eivätkä ne tropiikin paahteessa tapaa loputtomiin lekotella. Aikanaan ne koukkaavat Pohjolan perukoille eli alarekisteriin, ellei Neste ole sitten kokenut totaalista muodonmuutosta.

Tekniseltä kannalta se olisi enemmänkin kuin historiallinen vallankumous. Osakkeet eivät vain toimi siten. Parhaatkin kasvuyhtiöt sukeltavat ennen pitkää. Saati sykliset.

Jonkin tason reipasta korjausliikettä odotan sen verran lyhyen ajan sisään, että laitan arvion ulos ennen pörssin aukeamista. Siltä varalta, että kyyti alkaisi maistua jo tänään.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.