Neles

Käyttäjän J.Vahe kuva

Kun Neles listautui kesällä, ainoa asiaa minun havaintopiirissäni kommentoinut oli Inderes. Se ei ollut ainakaan aluksi kovinkaan innostunut. Inderesin kanssa samoille linjoille pääsi kovin myöhään OP, joka arvioi ”fair valuen” olevan verrokkien arvostuksella 8-9 euroa, eli se mitä Valmet Neles-potistaan valtiolle maksoi.

Tuossa merkinnässäni toin esiin sen, ettei venttiilibisnes ole mikään kultakaivos ja ilman valtataistelua hinta saattaa laskea.

Kesällä Sinkko ilmoitti Nelesin ”oikean” hinnan olevan 15 euroa ja väheksyi Alfa Lavalin tarjousta. Ristiriidassa tämän kanssa Sinkko ilmoitti kuitenkin vähän myöhemmin myyneensä Neleksensä 12 eurolla (kuten minäkin tein, en vain ensin vaatinut julkisesti lisää hintaa).

Nyt sitten olemme tilanteessa, jossa nykykurssin valossa Alfa Lavalin tarjous oli kuin olikin hyvä, jo nykykurssia parempi.

Voi olla, ettei Outokummun Harjavallan sulattamon myynti välikäden kautta Venäjälle ollut ihan ihanne tulos. Toisaalta en ymmärrä, mikä vahinko olisi ollut Nelesin päätymisestä Alfa Lavalille.  Nimittäin se firma valmistaa venttiilin tapaisia koneenosia, kun Valmet valmistaa kokonaisia koneita. Siinä valossa epäilen, etteivät Nelesin venttiilit ainakaan jatkossa kelpaa Valmetin kilpailijoille, siis esim. Voithille. Hyvä on myös huomat, ettei Valmet ole sitoutunut muuhun kuin vastaan haraamiseen. Se voi tarjota Nelesistä niin vähän kuin kehtaa. Kurssin laskiessa saatamme nähdä Valmetille sopivan osakkeiden vaihtosuhteen ilman muuta käteistä kuin mitä tasausmaksuja on pakko maksaa.

Lopuksi vielä yleinen huomio. En ymmärrä formulaselostaja Matti Kyllösen tapaisen karjumista ”polje Mika, polje". Kyllönen ja kollegat eivät tiedä a) mikrofonista (ääni kuuluu TV:ssä ilman karjumistakin) b) eivät ymmärrä, ettei karjunta kuulu toisella puolella maapalloa ”urheilevalle” ja c) eivät tiedä, etteivät F-1 –autot ole polkuautoja.

Samalla tavalla en liioin näe sijoittamista minään maaotteluna, jossa firmojen tulos riippuu kannustushuudoista tyyliin ”Nee, nee, Neles” ja ”Noo, noo Nokia, Ericssonille näytä paska, hei, hei, hei”.

Ainakaan tähän asti menetelmä ei ole selvästikään toiminut.

Penkkiurheilu on vakavaa puuhaa. Kuvan lähde

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

En usko että kahden pörssiviikon jälkeen oikeahko markkinahinta on olemassa. Itse myin heti ehdotuksen jälkeen, kun tuolloin tilanne yleensä tympii. Se oli kaappausyritys. Mutta ostan kai pian uudelleen. Haluan olla mukana ykkösluokan yrityksessä omistajana, pitkäjännitteisesti

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

myös Inderesin arviot nojasivat verrokkien pitkään pörssihistoriaan.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.