Näkemykseni vuodesta 2020

Käyttäjän J.Vahe kuva

Tohtori Trumpin luento

 

Tulkitsisin, että markkinat ovat olleet tyytyväisiä tähänastisiin q1 tuloksiin. Odotuksissa on ollut varmaan annos realismia, mutta eräs asia on saattanut unohtua.

Iso laiva kiihdyttää ja jarruttaa hitaasti. Q1 / 2020 tulokset syntyvät myynnistä, jonka tilaukset ovat olleet sisällä jo kauden aikana.

Uudenmaan ”sulku” (joka siis tarkoitti pelkkää vapaa-ajan liikennettä…) astui voimaan aivan q 1 kauden lopussa ja se oli Suomessa ensimmäinen vähän voimallisempi toimi koronaa vastaan. Suunnilleen samassa aikataulussa lienee muukin EU kulkenut, Italian eräissä pohjoisosissa tosin aloitettiin jo hiukan aikaisemmin.

Teknologiateollisuus on arvioinut, että veri punnitaan vasta vuoden lopussa. Tähän liittyy eräs ikävä lisä.

Vaikka tuskin kukaan tietää vielä kovin paljon korona-viruksesta, sitä on ainakin verrattu influenssaan ja sen kausiluontoisuuteen. Talvella enemmän, kesällä vähemmän. Täten Teknologiateollisuuden arvioima pohja voisi ajoittua keskelle pelättyä koronan uutta aaltoa.

Toisaalta löysin tuollaisen tekstin, jonka takana ei ole edes Trump, vaan HIV:ia vastaan pitkään käytännössä toiminut lääkäri ja tutkija David Ho. Olennaista ei ole mielestäni se, onko juuri Gileadin lääkkeestä hyötyä (mistä kiistellään), vaan Hon optimismi sille, että hyödyllinen hoito löydetään. On hyvä muistaa, ettei HIV:iäkään voida parantaa tai sitä vastaan rokottaa, mutta kalliilla hoidolla sitä voidaan usein tyydyttävästi hallita.

Johtopäätökset

Vuoden 2020 markkinoita heiluttavat muutkin kuin tri Trumpin ehdotukset Kodin putkimiehen injektoimisesta keuhkoihin. Olen osakkeita jo pikkuisen myynytkin ja aloittanut uuden ”käteisen” eli likvidin talletuksen kokoamisen.

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.