Myyntipiste-markkinointi kassajärjestelmääsi käyttäen

Käyttäjän Kristjan Hiiemaa kuva

Markkinointi asiakkaille, jotka ostavat jotain jo kassalla, voi tuntua tarpeettomalta. He ovat jo ostamassa jotain – mutta Harvard Business Review totesi selkeästi, että myyntipisteellä markkinointi voi olla tehokkaampi kuin mikä tahansa muu markkinointitapa.

Maksimoidaksesi markkinointiponnistuksesi, käytä kassajärjestelmän kaikkia ominaisuuksia. Monet kassajärjestelmät, kuten Erply, sisältävät toimintoja ja työkaluja, jotka auttavat kohdistamaan markkinoinnin erityyppisille asiakkaille ja paljon muuta. Tässä muutama tehokas tapa kassajärjestelmän käyttöön markkinoinnissa.

Käytä kassajärjestelmääsi asiakkaidesi tuntemiseen

Jos käytät kassajärjestelmäsi, esimerkiksi Erplyn, tarjoamia välineitä, voit oppia tuntemaan asiakkaasi ja sitä tietoa puolestaan voit käyttää markkinoinnin tehostamiseen. Tämä ei tarkoita asiakkaiden sähköpostiosoitteiden ja puhelinnumeroiden keräämistä ja ei todellakaan spämmäämistä tarjouksilla. Kassajärjestelmän avulla markkinointi on todellisen hyödyn tarjoamista asiakkaille, jotka haluat tavoittaa.

Erplyssä on sisäänrakennettu asiakastietokanta – selaa ja tutustu tuottedesi/palvelujesi käyttäjiin, luo ryhmiä ja sovella tarjouksia valikoivasti. Ja ennen kaikkea – pidä fokuksessa asiakkaan hyvinvointi ja hänen saamansa hyöty.


Pitäisikö sinun esitellä uudet aurinkolasit myyntipisteellä? Ehkä kannattaisi katsoa, ketkä asiakkaista ovat ostaneet muita kesä-tuotteita, kuten varvassandaaleja. Missä kaupassa he vierailivat?

Käytä kaikkia myyntipiste-markkinoinnin kikkoja

Yhdistä kassajärjestelmäsi markkinointi kikat perinteisiin vähittäiskaupan markkinointitapoihin. On olemassa laaja määrä konsteja, joita voit käyttää, riippumatta siitä mitä myyt. Nämä tuottaa tuloksia, joita haluat saavuttaa markkinoinnillasi. Tässä pari esimerkkiä.

Näytteet tai maistiaiset myymälässä

Jos olet erinomainen ruokakauppias, voivat maistiaiset olla suorastaan olennaisia. Esittelyt taas sopivat paremmin elektroniikan, kodintarvikkeiden, laitteistojen ja työkalujen myyjille.

Erplyssä on sisäänrakennettu esittely-tila, jota voi käyttää demonstrointiin. Yhdistä tämä Erplyn yksityiskohtaiseen raportointi mahdollisuuteen ja voit seurata, millaiset esittelyy ovat tehokkaimpia ja millaiset näyte-tuotteet muuttuvat lopulta myydyimmiksi.

Tuotteiden asettelu vähittäismyymälöissä

Planogramin kehittäminen hyllyillesi on erinomainen tapa pysyä organisoituna. Planogram on myymälän asettelun visuaalinen esitys – missä tuotteet sijaitsevat hyllyillä ja mihin ovat asetettu esillepanot, pidettävät esittelyt tai kaupan sisäiset näytteet. Kun suunnittelet planogramiasi, muista että sanonta ‘‘silmien taso on ostajan taso’’ on tieteellisesti todistettu.

Helppo tapa myydä kohdeasiakkaalle on tuotteiden asettaminen niin, että ne ovat asiakkaan edessä. Käytä tiskiä kassojen vieressä arvokkaana mahdollisuutena tuotesijoitteluun.

Upselling ja ristiinmyynti myyntipisteellä

Upselling on enemmän asiakkaiden kouluttamista – miksi laadukkaammat tuotteet maksavat enemmän ja miksi laadun pitäisi olla heille tärkeää. Kenkäkauppias voi esimerkiksi tarjota paremmilla ominaisuuksilla juoksukengät korkeammalla hinnalla asiakkaalle, joka tarvitsee niitä ja jolla on varaa niihin. Asiakkaan hyöty on ilmiselvää ja kun upselling toteutetaan ammattitaitoisesti, ei se tunnu asiakkaastakaan myyntitaktiikalta.

Käsittele ristiinmyyntiä samalla tavalla ja tarjoa liittyviä tuotteita asiakkaille, joille on niistä hyötyä. Asiakkaan tarpeiden tunnistaminen kuuntelemalla, miksi he tekevät ostoksiaan teidän luona, on ensimmäinen askel tehokkaampaan upselling:iin ja ristiinmyyntiin.


Tee rannekorusta ristiinmyytävä tuote kaulakorulle ja Erplyn kassajärjestelmä kehottaa myyjiäsi tarjoamaan sitä asiakkaille.

Elintärkeitä markkinoinnin työkaluja kassajärjestelmällesi

Markkinointiponnistuksiesi maksimointiin kassajärjestelmän avulla tarvitset ohjelmiston, joka on suunniteltu tähän tarpeeseen. Tässä pari välttämätöntä ominaisuutta, jotka tekevät markkinointitavoitteesi saavuttamisen helpoksi:

  • Asiakaslojaalisuus. Esimerkkinä: Erplyn Asiakaslojaalisuus ohjelma mahdollistaa erilaisten hintalistojen ja myyntikampanjoiden luomisen asiakasryhmäkohtaisesti, sekä kanta-asiakaskorttien käytön kassapisteillä, joiden tiedot löydät helposti kassajärjestelmästä.
  • Liikkeen luotto. Liikkeen luoton mahdollisuuksien kautta voi asiakas saada suuremman takaisinmaksun tuotteistaan ja kauppias hyötyy, kun saa pidettyä asiakkaat kaupassaan. Voit myös palkita asiakkaita liikkeen luotolla tarjouksien aikana tai milloin haluat.
  • Etsintäkyky. Nopea tuotteiden etsiminen on kassajärjestelmän elintärkeä ominaisuus. Erplyllä on nopea haku, jonka avulla voit etsiä tuotteita nimellä tai koodilla, Erplyssä on myös viivakoodin lukemisen mahdollisuus. Tuotteita voi helposti etsiä ja lisätä transaktioon.

Huomaat varmasti hyödyn toteuttaessa myyntipisteen markkinointitoimenpiteitä, jotka keskittyvät kassajärjestelmän käyttöön. Kasvattaaksesi myyntiäsi pitää olla aktiivinen markkinoinnissa ja Erply on työkalu, joka mahdollistaa sen sinulle.


ERPLY on kassajärjestelmä, jonka avulla voit hoitaa yrityksesi toiminnot tehokkaasti ja tyylikkäästi. Pilvipohjainen, liikkuvan liiketoiminnan mahdollistava  ja helposti muokattava ERPLY palvelu helpottaa kassapisteillä toimintaa. Kassajärjestelmä on täysin integroitu iPad ja Android tableteille, Windows työasemille, älypuhelimille ja kassalaitteille. Voit tarkistaa myyntien tilanteen, hyödyntää asiakastietoja ja hallinnoida varastoa tai tuotteitasi liikkeellä ollessasi eli missä ja milloin tahansa.
Lue lisää ERPLY:n kotisivuilta: http://erply.com/fi/

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.