Myrskyisä syksy

Käyttäjän J.Vahe kuva

Puolueet ovat saaneet pienen näytösluontoisen riidan aikaan jalkapannoista. Aihe on tunteisiin vetoava sekä niin yksinkertainen ja konkreettinen, että jopa ed. Mikko Kärnä sen ymmärtää. Kärnän edellinen skuuppihan syntyi kepun puoluekokouksen ruokatarjoilusta.

Hiukan raskaammassa sarjassa hmm ”painiva” Matti Vanhanen on muistuttanut, että hallitusohjelmassa puhutaan 30.000 uudesta työllistetystä.

Lukua on toki alusta asti epäilty epärealistiseksi, mutta luojan kiitos, nyt meillä on korona, joka panee kaiken uusiksi, joten ei parane kiirehtiä. Samalla logiikallahan palokunnan kutsuminen paikalle tulipalon aikana on myös kovasti hätiköityä, ennättäähän sen myöhemminkin tehdä, esim. ensi vuosisadalla.

Jos hiukka täsmennän omaa kantaani. Olen toki koko ajan ymmärtänyt, että korkojen painaminen nollaan on ihan kivaa pörssikursseille. Ongelma on vain se, että USA on elvyttänyt 2001 terrori-iskuista lähtien ja Suomi luullakseni vielä vuosikymmeniä kauemmin. Nyt kun meillä on todellinen – tosin pieni - koronaongelma, talouspoliittiset keinot on käytetty jo loppuun.

Poliittisesti on mahdotonta, että vasemmisto myöntäisi Sipilän hallituksen aikaisten toimien olleen siedettäviä (lisätään kuusi minuuttia päivittäistä työaikaa ja pyritään järjestämään työttömille jotain pientä verryttelyä).

Jäljelle jää tumput suorassa ihmettely, mistä on kokemuksia samoin kuin seurauksista. Finanssikriisi iski kaikkialle, mutta Suomessa toipuminen oli erityisen työlästä. Nyt EU-komission talousennusteessa Suomen ensi vuoden talouskasvu on EU-maista kaikkein hitainta.

Kaksi Ylen otsikkoa kertoo olennaisen:

Suomalaiset ihmettelevät ukrainalaisten työtehoa suomalaisilla maatiloilla johon ukrainalaiset: ”Aivan kuin olisimme lomalla”.

Hyvää kesää.

Kommentit

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Comment: 

Mitkä ihmeen työllisyystoimet? Vasemmistoliiton Saramo kertoi, että tarvittavat päätökset on jo tehty :D

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vasemmistoliiton-varapuheenjohtajan-harski-vaite-ihmetyttaa-hallituksen-tyollisyystavoite-jo-taytetty/efeda772-df19-4358-8608-21bd159dc6d6

Jätti muuten kertomatta, että kestävyysvaje kasvaa koska työpaikat on luotu veronmaksajien rahoilla. (siis jos haluaa uskoa, että työpaikkoja syntyy...) 

 

Onhan toi Kepunkin teatteri aika lailla sieltä minne aurinko ei paista. Kaikki tietää ettei Kepu lähde hallituksesta ennen kuin sote-uudistus on maakuntineen valmis.. Millään muulla ei todellisuudessa ole kyseiselle puolueelle väliä...

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.