Myöntyväisyys pienetään ansioita

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

USA:ssa 15 elokuuta Academy of Management kokouksessa San Antoniossa esitetty tutkimus kertoo, että myöntyväisyys 'agreeableness' on voimakkaasti sidoksissa ansiotasoon, mutta vain lähinnä miehillä.

Tutkimusaineisto käsitti kyselyjä 20 vuoden ajalta liki 10000 eri asemissa olevilta työntekijöiltä. Myöntyväisyyttä (agreeableness) mitattiin tutkimuksessa usealla eri tavalla.

Tutkimuksen mukaan myöntyväisyydessä matalammalle asteikolle sijoittuvat miehet ansaitsivat 18% ($9,772) enemmän kuin toinen ryhmä eli ”mukavat miehet”.

Naisista puolestaan vähemmän mukavat ansaitsivat vai 5% ($1,828) enemmän kuin myöntyväiset naiset.

Sama ilmiö todettiin etenemismahdollisuuksissa: Siinä tutkimuksen osassa opiskelijaryhmä valitsi hypoteettisista ehdokkaista esimiesuralle valittavat. ”Mukavat miehet” olivat vähemmän nimettyjä esimiehiksi kouluttavaksi. Naisissa ilmiö oli sama, mutta huomattavasti heikompi..

Kommentit

Comment: 

Joo. Noin se menee. Kokemusta on. Ja lopputulemana suuressa yrityksessä on paljon pissiksiä esimiehinä. Ja ellei ne muuten olis pissiksiä niin ne oppii sellaisiksi kun etenemään pääsee vain pissikset.

Näin ei ole kaikkialla mutta kyllä pehmot ja mukavat jää monissa suurissä yrityksissä helposti päämäärätietoisten ja tavoitehakuisten jalkoihin.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.