Minilaskumarkkinat ovat harvinaisia

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Talvipaniikin jälkeisen nousutrendin sitkeys on yllättänyt minutkin, vaikka reipasta korjausta ylös sinänsä odotin. Syvien monttujen jälkeen on kyllä tavallista, että nousut voivat kestää joitakin kuukausia, vaikka laskumarkkina jatkuisi.

Nousumarkkinan alussakin yleensä koetaan reippaampia kiskaisuja alas. Tasainen meno ei ole ominaista taloudelle ja markkinoille.

Hämmentävintä tilanteessa on ollut useimpien isojen pörssien epäsuhta verrattuna Yhdysvaltoihin. Euroopassahan laskumarkkina alkoi jo vuodenvaihteessa 2018, joten sen päättyminen ei sinänsä mikään ihme olisi puhtaasti tilastollisesti. 

Mutta Yhdysvalloissa indeksit tekivät huiput vielä syyskuussa, ja pohjat tempaisiin joulukuun lopussa kuten kaikkialla. Siitä kertyy vain kolme kuukautta.

Laskumarkkinoiden tavanomainen kesto on vuoden luokkaa, vaikka molempiin suuntiin löytyy poikkemia. Korkeintaan kolme kuukauden mittaisia laskumarkkinoita on vain neljä ennen tätä, eli harvinaisia ne ovat. Yleensä laskumarkkinat kestävät lähes vuoden, joskus reippaasti yli.

Jokaiseen minilaskumarkkinaan on liittynyt jokin erityispiirre. Usein ne ovat edeltänet reippaampaa laskumarkkinaa. Ja aina meno on ollut enemmän tai vähemmän pomppuista.

Yli 70 vuoden historian perusteella on siis ollut varsin vaikea uskoa, että saisimme nyt rajun pitkän nousumarkkinan edes vailla kunnollisia korjausliikkeitä. Se olisi ensimmäinen kerta koskaan.

Juttu on tiivistelmä artikkelista, joka grafiikkoineen on vapaasti luettavissa sijoittajasivusto Pörssihaukassa:

https://porssihaukka.fi/

Kommentit

Comment: 

Korotkaan eivät ole koskaan olleet näin alhaalla näin pitkään. Kun osakkeille ei ole vaihtoehoa, niin pitkä 10 vuoden nousu ei ainakaan itselle ole ollut yllätys ja täydellä osakepainolla menty eteenpäin osingot uudelleen sijoittaen.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Kiitos, mutta tuo on asiavirhe. Laskumarkkinoita eli ainakin 20% pudotuksia on ollut 2009 jälkeen jo neljä. En viittaakaan mihinkään 30-luvun romppuun.

Korot eivät ole enää USA:ssa ylettömän matalalla, euroalueella kyllä.

Juttuni viittasi ostopaikkoihin, ei osakkeiden myymiseen. Holdaus ja osinkojen uudelleen sijoittaminen on hyvä strategia, jota Pössihaukka suosittelee.

Heikki 

Comment: 

Eikös jenkkimarkkinoissa ole laskumarkkinat kestänyt jo yli 6 kk:a?

Comment: 

Siinä tapauksessa huipun ja pohjan välinen aika on laskumarkkinaa

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.