Metsäteollisuuden henkilöstö saa vapauden sopia työehdoista yrityksensä kanssa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Metsäteollisuudessa neuvotellaan jatkossa työehdoista henkilöstön ja yrityksen kesken. Henkilöstö voi tulevaisuudessa sopia yhdessä yrityksensä kanssa palkoista, työvuoroista, ja kaikista sellaisista työehdoista, joista sopimista ei ole lailla rajoitettu.

Vapautuminen keskusjohtoisesta suunnittelukoneistosta on sijoittajien ja ihmisten kannalta hyvä asia. Joustavuus johtaa loppujen lopuksi parempaan elintasoon ja dynaamisuuteen sekä yksilönvapauksien kasvuun. 

Lähes kaikki Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset pitävät metsäteollisuuden työelämäuudistusta tervetulleena. Metsäteollisuus ry:n jäsenyrityskyselyyn vastanneista toimitusjohtajista 96 prosenttia arvioi uudistuksen erittäin hyväksi tai melko hyväksi ja vain 4 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

–Uudistus koetaan tarpeelliseksi kaiken kokoisissa jäsenyrityksissä. Julkisuudessa esillä olleet väitteet siitä, että uudistus olisi ongelmallinen toimialan pienille yrityksille, vaikuttavat perusteettomilta, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen toteaa.

Toimitusjohtajista 76 prosenttia arvioi, että omassa yrityksessä tarve paikalliseen sopimiseen on erittäin suuri tai melko suuri. Vastaajista 4 prosenttia katsoi, että tarve on erittäin pieni.

Henkilöstö suhtautuu neutraalisti

Kyselyyn vastanneista toimitusjohtajista 33 prosenttia arvioi yrityksensä henkilökunnan suhtautuneen uudistukseen erittäin tai melko hyvin ja 56 prosenttia neutraalisti (ei hyvin eikä huonosti).

Toimitusjohtajien arvion mukaan myös yritystasolla ay-liikkeen edustajien kannat ovat olleet neutraalit. Toimitusjohtajista 63 prosenttia arvioi paikallisten ay-liikkeen edustajien suhtautuneen uudistukseen neutraalisti (ei hyvin eikä huonosti), 18 prosenttia erittäin tai melko hyvin ja 15 prosenttia melko huonosti.

 

Kuvan lähde: Pixabay

Kommentit

Comment: 

Mitenköhän tuossa sopimisessa varmistetaan, että sopimus on kummallekin osapuolelle kelvollinen? Mieleen tulee, että jos ei ole neuvottelu/hinnoitteluvoimaa, voidaan työehtoja polkea kunnolla. Aika suuri osa suomalaisesta yhteiskunnasta on rakennettu hyvän palkkatason voimin. Kaikille aloille tuollainen viritelmä ei ainakaan sopisi.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.