Meikäläisen ”markkinakatsaus” (eikä tule tavaksi)

Käyttäjän J.Vahe kuva

Jo Nokian suuruuden päivinä Q-julkistukset aiheuttivat turbulenssia. Joko varastot olivat liian suuret (= ei mene kaupaksi) tai liian pienet (= toimitusvaikeuksia). Koskaan ne eivät olleet sopivat. Hirveästi järkeä tässä ei ollut.

Jo tavallisen kauan olen osarit hyödyntänyt yhä järjestelmällisemmin. Esim. nyt ekan ison firman Elisan tulosjulkistus oli allakassani tuplasti isommalla kuin hääpäivä konsanaan. Ainoa probleemi oli se, että hiukanhan tässä on ollut pientä laskua lokakuun alussa ja käteistä olisi voinut olla periaatteessa enemmänkin. Onneksi Dna ja Elisa nousivat kuin viimeistä päivää (sic!) juuri ennen tulosjulkistuksia (E. vielä ke:na), jolloin tyhjensin salkkua.

Torstaina Elisan tulos oli prosentin tarkkuudella konsensuksen mukainen. OP varoitti klo 9.30 kurssin laskusta, koska kasvu ei ollut aivan odotusten mukainen. Luulisi tyhmemmänkin tietävän, ettei alalla ole paljoa kasvua, vaan enemmänkin kilpailua ja investointeja.

Lasku ei alkanut olennaisesti kuin vasta klo 15.30, jolloin USA:n salkunhoitajat lienevät tulleet töihin. Laskuksi tuli eilisestä lähemmäs 10 % (ke:n ylimmästä to:n alimpaan) ja normaalilla laskutavallakin 7,5 %. Yleisindeksi laskin vain 1 %.

Ilmiön selityksenä en tarjoa vain etukenossa olevia odotuksia. Kuten sanottu, ala on stabiili ainakin ilman Telian Turkmenistanin yms. valloituksia.

Väitän, että instituutiot tutkivat salkkunsa fundamentteja vain neljästi vuodessa. Väliajalla luotetaan suositusmuutoksiin ja ehkä TA:han.

Tuloskausi on nyt alkanut ja en usko enää näkeväni nousua ennen osaria. Sen sijaan uskon takuuvarmasti näkeväni lisää reippaita pudotuksia. Jossain tapauksissahan tulos voi alittaa konsensuksen muutamalla %:lla, jolloin 15 %: n lasku on jo melkein ”rationaalinen”.

Ja ennustukseni on, että perjantaina pankit kertovat Elisan reaktion olleen ylimitoitetun ja kurssi nousee lähitulevaisuudessa  – riippuen tietysti hiukan yleisestä markkinatilanteesta.

Vuosien aikana en muista metodini pettäneen kuin kerran. Silloin myin Konetta ja tulos ylitti kaikki odotukset niin reippaasti, että kurssi jopa nousi. Ihmeitäkin voi siis tapahtua. devil

 

Kommentit

Comment: 

Sen sijaan uskon takuuvarmasti näkeväni lisää reippaita pudotuksia. Jossain tapauksissahan tulos voi alittaa konsensuksen muutamalla %:lla, jolloin 15 %: n lasku on jo melkein ”rationaalinen”. ----

Näin markkinat tosiaan tavallisesti reagoivat, ja niitä väitetään rationaalisiksi. IBM:n osake sukelsi muutenkin kovan markkinapaniikin päälle rajusti, kun liikevaihto petti jonkun prosentin odotuksista ja tunnelmat olivat markkinoilla valmiiksi kireät. Näin rationaalisia ja kylmähermoisia ovat sijoittajat, pääoman määrästä riippumatta. Tai väheneeköhän järki ja tyyneys rahakasan kasvaessa?

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Erityisesti tuota ihmetellyt. Päivänselvästi markkinoille tulee tavaraa niin paljon, että perälauta putoaa. Toisaalta toimarin antajalla ei ole omat rahat pelissä devil

 

Lisäys: Alkup. tekstistä unohtui stopp lossien kiihdyttävä vaikutus. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.