Matkailuala on eräs Suomen vahvoista kasvumoottoreista

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Matkailuala on eräs Suomen vahvoista kasvualoista joka kasvaa noin kaksi kertaa muuta taloutta nopeammin. Siihen kannattaa sijoittaa jos etsii kasvuosakkeita.

Suomeen vetää ulkomaisia ennen kaikkea Helsingin leppoisa ja vapaa ilmapiiri, lapin eksotiikka sekä järvi ja saaristoalueiden luonto. Ulkomaisten yöpymiset Suomessa kasvoivat peräti 15% viime vuonna.  

– Ruplan kurssilla on suuri merkitys venäläisten matkailijoiden määriin ja heidän kulutuskäyttäytymiseen. Myös kotimaan matkailu kasvaa, mutta hieman verkkaisempaan tahtiin, joten matkustustaseen huolestuttavan suuri alijäämä ei pienene, Matkailu ja ravintola-alan, MaRan pääekonomisti Ari Peltoniemi toteaa.

Pikaruokaravintoloiden myynti kasvoi tammi-maaliskuussa 9,1 prosenttia ja liikenneasemaravintoloiden 4,6 prosenttia. Henkilöstöravintoloiden myynti oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä reilun prosentin verran miinuksella.

Ostovoiman parantuminen ja matkailijamäärien odotettavissa olevan kasvun jatkuminen yhdessä hyvän työllisyyskehityksen kanssa lisäävät matkailu- ja ravintola-alan yritysten myyntiä.

– Suomi on saanut viime aikoina merkittävää maailmanlaajuista huomiota sijoittumalla kärkeen sekä maailman puhtaimman ilman että EU:n puhtaimman ruoan vertailussa. Nämä tunnustukset muodostavat hyvän pohjan ulkomaisten matkailijoiden määrien kasvulle niin kuluvana vuonna kuin tulevinakin vuosina, Peltoniemi arvioi.

 

 

 

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on matkailu-, majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan sekä niihin liittyvän hyvinvointipalvelualan yrittäjien ja työnantajien edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö.

Kuvan lähde: Pixabay

 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.