Markkinat uskovat V- tyyppiseen nopeaan toipumiseen

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Osakkeet ovat kevään jälkeen palautuneet viime syksyn tasolle.

Korkomarkkinat hinnoittelevat lyhyen kevyen taantuman. Tavanomaisista BBB-luokan yrityslainoista maksettu korkopreemio on palautunut suhteellisen normaalille tasolle, runsaaseen kahteen prosenttiin.

Tämä tarkoittaa sitä että globaalit sijoitusmarkkinat hinnoittelevat V-tyyppisen nopean toipumisen.  Tähän samaan arvioon ovat päätyneet sekä korko- että osake- markkinat.

Sijoitusmarkkinat ovat rikki

Mutta sijoitusmarkkinat ovat vääristyneet eikä niihin sen takia voi täysin luottaa. Korkomarkkinoita vääristää keskuspankin ostot, joilla painetaan korkotaso keinotekoisen alas. Riskiä ei enää hinnoitella valtionlainoihin kun keskuspankki ostaa lainat markkinoilta ilman tervettä harkintaa. Keskuspankki ostaa tälläkin hetkellä markkinoilta korona-elvytyksen takia liikkeelle lasketut uudet valtionlainat. Tämä on sovittu keskuspankin rooliksi korona kriisissä. 

Yksityinen sijoitusraha virtaa tämän tyyppisessä tilanteessa osakemarkkinoille. Pienikin tuotto riittää kun sitä vivuttaa halvalla lainalla. Ja halpaa lainaa saa, kun keskuspankki painaa rahan hinnan keinotekoisen alas.

Sijoitusmarkkinat eivät anna täysin oikeaa kuvaa tilanteesta

Sijoitusmarkkinat eivät siis toimi täysin markkinaehtoisesti ja siksi sjoitusmarkkinoiden käsitykseen V- tyyppisestä toipumisesta ei voi täysin luottaa. Tarvitaan sijoittajan omaa, talouspoliittiseen päätöksentekoon liittyvää harkintaa ja arvioita mukaan. Lainapapereiden keinotekoinen hinnoittelu johtaa siihen että markkinat antavat vääristynyttä informaatiota. Sitähän se keinotekoisuus tarkoittaa.

 

Kuvissa olevien tietojen lähteet: 

 

 

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.