Markkinakatsaus: VIX käy päälle 20 lähiviikkoina

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Odotin pörssien kp-trendin putoavan pari viikkoa sitten vielä jonkin aikaa, mutta näin ei käynyt. Lyhentyneeltä näyttää markkinoiden tempo nyt, nousut ja laskut kestävät vain kuukauden verran jos sitäkään. No, kolme viikkoa onkin kp-trendin minimikesto - joitakin poikkeuksiakin toki löytyy, mutta pääsääntö tuo on, ja pitänyt kutinsa nytkin, kuten näkyy vaikka kotoisesta OMX:sta.

https://www.tradingview.com/chart/BH12F2OG/

Ja taas vaikuttaa nousu tulleen pulkkkaan eli odotan suunnan kääntyvän joiksikin viikoiksi alas. Pitkällä tähtäimellä nämä ovatkin jännittäviä aikoja. Jos perusoletukseni laskevasta markkinasta talvea kohti pitää paikkansa, nousun pitääkin katketa. Jos olen väärässä, niin nousu jatkuu useamman viikon. Pitkät oskillaattorit ovat nyt pohjassa, joten nousumarkkinan jatkuessa pörssien pohjat alkavat olla käsissä.

Jos kuitenkin olemme laskumarkkinassa, niin pitkät oskillaattorit antavat väärän signaalin. TA:a tuntemattomalle tämä kuulostaa sanskriitilta tai voodoolta, mutta tällaisia analyyseja sen parissa tehdään. Aika usein ne antavat tärkeää tietoa, mutta tulkintakehyksen on oltava oikea. Muuten indikaattoreita on mahdoton lukea mielekkäästi.

VIX on ainakin nyt mielestäni kiskaisemassa ylös lähiviikkoina. Ja silloin tietenkin osakkeet niiaavat. Pidän hyvin ilmeisenä, että se kopaisee yli 20 pisteen kenties reilustikin. Kunnon myräkkä olisi teknisin perustein odoteltavissa sinne syksyn nurkille kuten olen talvesta asti sanonut.

https://www.tradingview.com/chart/?symbol=TVC:VIX

Jos osakkeet nyt droppaavat seuraavan kolmen viikon aikana reippaasti, niin korkoeronkin pitäisi edelleen kaventua. Sen katoaminen tietäisi aika varmasti taantumaa, mutta onhan tuossa vielä marginaalia hitusen.

https://fred.stlouisfed.org/series/T10Y2Y

Oman mielenkiintonsa tuo se, vaikuttaako Trumpin rutina Fedin rahapolitiikkaa kohtaan jotenkin merkittävästi, ja miten rajuna valitus jatkuu. Sillä ukolla ei ole kyllä mitään rajoja, tuo aina vain enemmän mieleen Erdoganin. Se ei taatusti tiedä hyvää talouden tai minkään muunkaan kannalta.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.