Markkinakatsaus: Perusanalyysi ei muutu, suhdanne heikkenee USA:ssa

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Odotin viikko sitten VIX:in intoutuvan päälle 20 pisteen lähiviikkoina, ja hiukan se kierroksia jo otti, vaikka aika vaatimattomasti. Mutta ennuste ei muutu: lähiviikkoina – täsmällisemmin en ennusta – se niin tekee. Oskillaattorit ovat nousussa ja ihme pitää tapahtua, jos syksyn mittaan ei ainakin yksi myyntipaniikki iske. Facebook muistutti taas, miten mielialat markkinoilla vaihtuvat sekunnissa euforiasta hysteriaan.

https://www.tradingview.com/symbols/TVC-VIX/

Toisaalta jos olen väärässä ja nousumarkkina on jatkuakseen, niin tästä eteenpäin sen pitäisi porskuttaa huolia vailla. Monet indeksit ovat huippujensa tuntumassa, joten jos yli mennään niin nyt sitten ja reippaasti. Jos taas jäädään huippujen alle hieromaan, niin sitten aika varmasti suunta on alas, ja jossain kohtaa vauhti on yleensä luja. Tämän sanon pitkällä leveällä markkinakokemuksella.

Mielestäni myös parhaiten porskuttanut Nasdaq on nyt osoittanut kuolevaisuutensa ja on valmis reippaaseen korjaukseen. Facebook tuskin jää irralliseksi paniikkipesäkkeeksi, koska tekno-osakkeissa on paljon todella kalliita ja kuumia papereita. En jaksa kuin ihmetellä sijoittajien uskoa Teslaankin. Jahka se loppuu, niin mielialat saattavat kääntyä aika vilkkaasti muidenkin osakkeiden kanssa Facebookin tapaan.

Korkoero lähti hetkeksi nousuun, mutta nyykähti kohta taas alas. Sekä lyhyet että pitkät korot ovat nousseet, mutta odotan pitkien korkojen tulevan alas samassa kyydissä kuin osakkeet – jos ne piakkoin niin tekevät kuten odotan. Ja se kaventaisi taas korkoeroa, kuten alunperin odotin. Trumpin mussutukset Fediä kohtaan eivät näytä juuri realisoituvan markkinaodotuksiksi.

https://fred.stlouisfed.org/series/T10Y2Y

https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=US2Y

https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=US10Y

Kyllähän meillä ylipäänsä ovat kaikki suhdannehuipun merkit kasassa, ja huipulta on vain yksi suunta, joskaan ei ole varmaa koska se sen ottaa. Yksi indikaattori on muuten työttömyys, joka näyttäisi käyneen pohjassa ja lähteneen jo ylöspäin. Se on perinteisesti erittäin vakava suhdannemittari, mutta onko noin lyhyen ajan tilastoista vielä merkkiä, se on toinen asia. Kannattaa muistaa nyt tämäkin indikaattori silti.

https://tradingeconomics.com/united-states/unemployment-rate

https://www.marketwatch.com/story/this-reliable-indicator-of-a-bear-mark...

 

Kommentit

Comment: 

Todennäköisesti väärässä, kuten tähänkin asti.

Comment: 

Sanoin talvella, että pörssien ylikuumentuminen johtaa pitkäksi aikaa heikkoon kurssikehitykseen ja luultavasti laskumarkkinaan. Ensimmäinen arvion on minusta pitänyt aika hyvin kutinsa, indeksit eivät ole muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta tehneet uusia huippuja puoleen vuoteen. Saahan näitä tulkita tietty miten haluaa.

Ja voin olla väärässä, mutta se nähdään kevääseen mennessä arvion lopun osalta. Toisaalta kun te metsän reunasta vittuilijat olette niin kovin itsevarman oloisia, niin voisitte kertoa totuuden vähän täsmällisemmin kuin muutaman sanan somepaskalla.

Comment: 

Heikki, ei kannata provosoitua näistä kavereista. Luen mielenkiinnolla näitä katsauksiasi ja suurin osa meistä ymmärtää, että totta kai on epävarmuustekijöitä. Ymmärrän tietysti, että kaikenlaiset päänaukojat ottavat hermoon, mutta heille nämä ärhäkät paluuviestit ovat todennäköisesti parasta "palkintoa" . Jatka vaan hyvää työtä ja menestystä markkinoilla !

Comment: 

En ole kylmähermoisimmista päästä eräin osin eikä helle auta..

Kiitän palautteesta, epävarmuustekijöitä riittää aina ja virheitä tulee, mutta koitellaan vielä.

Comment: 

Jatka vaan hyvää työtä. Näitä on mielenkiintoista lukea ja samalla arvioida omaa näkemystä. Kuten jo todettiinkin nimettömistä huutelijoista ei kannata välittää, niitä on nykyään netti täynnä.

Comment: 

Heikki on huomannut, että markkinoiden tulevia suuntaviivoja voidaan lukea karkealla tasolla erilaisista markkinadataindikaattoreista.

Kommentoija arvelee, että markkinoiden tuleva suuntaviiva löytyy viisisanaisesta, Heikin osaamisen kyseenalaistavasta kommentista.

Valitsen Heikin lähestymistavan.

Comment: 

Palaute ilahduttaa suuresti, muistan että lukee näitä moni kiinnostuneenakin.

No niin, eiköhän jatketa entiseen tapaan, ajat on ainakin kiinnostavat, sitähän ne toki ovat markkinoilla usein.

Comment: 

Hei,

NDX paukuttaa uusia huippuja, SP saattaa myös tehdä ATH:t

Näyttää siltä kuin nousumarkkinassa oltaisiin vielä! Bear-markkina antaa odottaa itseään.

Minä oon myyntilaidalla. 

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.