Markkinakatsaus: Korkoero hivuttautuu jo 0,2 prosenttiyksikön kylkeen

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Markkinoista ei nyt irtoa järin kiehtovaa kommentoitavaa, paitsi korkoeron osalta – se jatkaa kaventumistaan. Kahden ja kymmenen vuoden bondien tuoton ero on jo selvästi alle 0,3 prosenttiyksikköä. Se on todella alhainen. Ja trendit ovat edelleen ne, että lyhyt korko on nousussa ja pitkä laskussa. Liike on hyvin loivaa, mutta todellisuutta kuitenkin. Korkoeron merkityksestä iso analyysi löytyy aiemmista jutuista.

https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=US2Y

https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=US10Y

https://fred.stlouisfed.org/series/T10Y2Y

Lukemat ovat niin matalat, että sitä näkee vain luokkaa kerran vuosikymmenessä pitkälläkään aikavälillä. Ja näissä lukemissa on pyöritty aina aivan huippusuhdanteen lopussa. Viimeksi samoilla nurkilla olimme 2005. Siitä toki kesti vielä toista vuotta suhdanteen rapautumiseen ja laskumarkkinaan, mutta sitä tulikin sitten kuin Turusen pyssystä.

Mihin suuntaan ja millä aikavälillä korkoero liikkuu, sitä on vaikea ennustaa, mutta eihän tuo tietenkään hyvältä näytä. Inflaatiokin on USA:ssa korkeimmillaan vuosikymmeneen, ja Trump lyö siihen löylyä suojatulleilla, jotka ulottuvat jo 200 miljardin arvoisiin kiinalaistuotteisiin.

Perusanalyysini pysyy entisissä uomissa. Lyhyet korot eivät laske, koska Fedillä ei ole varaa antaa inflaatiolle narua kertyvistä myrskypilvistä huolimatta. Pitkät korot ovat tulossa edelleen alas pitkän aikavälin kasvunäkymien rapistuessa.

Kunhan taas rauhallista jaksoa vetävä VIX riehaantuu, pitkät korot putoavat entisestään sijoittajien hakiessa turvaa niistä. Ja osakkeet ottavat silloin tietysti kyytiä.

https://www.tradingview.com/symbols/TVC-VIX/

Aikaa siihen saattaa mennä. Mutta jos niin ei tapahdu viimeistään talvella, lopetan tämä touhun.

Kommentit

Comment: 

Nyt näyttää osaltasi aika huonolta, koska tuloskausi alkanut hyvin ja osakkeet ovat kestäneet erittäin hyvin nengatiivisia makrouutisia.

Comment: 

Heitän kirveen kaivoon kuitenkin vasta sitten jos mennään kuukausia siis talven selkään asti ilman että saamme kunnon paniikin ja VIX riehaantuu. Jos näin ei käy kuten on käynyt aina ennenkin joka vuosi niin sitten en luota enää historiaan tai mihinkään. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.