Markkinakatsaus

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

 

Niin vain taittui vielä tämäkin ralli takaisin ylös, vaikka EKP:n korkopäätös otettiin vastaan pettyneesti, kun se ei tehnyt odotettuja kummempia tukitoimia. Parin päivän dropin jälkeen sentimentti kuitenkin taas kääntyi. Rallissa oli perjantaina niin vahva draivi, että ellei Daxissa 6600 osoittaudu kovaksi vastustasoksi, niin seuraavaksi kolistellaan 6800 pistettä jo ensi viikolla.

Päivätason oskillaattorit puhuvat tämän vaihtoehdon puolesta, eli alkupuolesta viikkoa jatkettaneen ylös ilman rumia uutisia. Viikkotason trendi-indikaattorit alkavat kääntyä jo ylös, joten näyttää vahvasti siltä, että toukokuun pohjat jäävät pitäviksi – tietysti edellyttäen, että eurokriisi ei pullahda pahan kerran uunista aivan sauhuten.

Italia on seuraava koetinkivi, ja paha onkin, koska vakausrahastojen resurssit eivät riitä Italian pelastamiseen ilman EKP:ta. Sekin ihme ehkä nähdään, että EVM siirtyy pankkilisenssille, jolloin paukut riittäisivät. Se pelastaisi euron ja markkinasentimentin, mutta toisaalta se edellyttää, että talousunionin vahvistamisesta saadaan selkeitä päätöksiä. Eiköhän siihen suuntaan edetä, tuskin suurilla euromailla on halua päästää 60 vuotta vanha integraatio nurin noin vain.

Italiahan ei ole konkurssikypsä kuten Kreikka, vaikka sen onkin saatava velka-asteensa laskemaan. Italian rakenteelliset alijäämät eivät ole olleet likikään sellaisia, etteikö se kykenisi talouttaan tasapainottamaan, jahka poliittista tahtoa tarpeeksi löytyy. Köyhä maahan se ei ole. Luulisi tahtoa löytyvän pakon edessä, siinä olisi euron hajotessa italialaisillakin itkussa pitelemistä.

Ennusteeni on, että Dax kapuaa ensi viikolla 6800 pisteeseen, tosin 6600 kohdalla on pidettävä varansa. Heinäkuun loppua pidemmälle en usko rallin silti jatkuvan, silloin tulee pari kuukautta täyteen, ja ilman ihmeitä se tietää useamman viikon korjausliikettä alas. Mutta turha arvailla liikoja etukäteen, treideri menee viikon, päivän ja tunninkin kerrallaan.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.