Markkinakatsaus

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

 

Kuten olen jatkuvasti todennut, mt-trendit eivät tavallisesti kestä kuin pari kuukautta, maksimissaan kolme. Tämä laskuputki on kestänyt epätavallisen kauan varsinkin reunapörsseissä, mutta viime viikolla monet päivä- ja viikkotasonkin indikaattorit värähtivät voimakkaasti ylös. Se näkyi erityisen vahvasti jenkkipörsseissä. Taustalla oli ainakin EKP:n ilmoitus rahapolitiikan mahdollisesta löyhentämisestä.

Kun nyt Kreikassa Uusi demokratia näyttää ottaneen selkeän voiton Syrizasta, ja se voi jopa saada hallituksen kasaan, muuttui Kreikan eurosta lähtö huomattavasti epätodennäköisemmäksi kuin vielä viikko pari sitten. Vaikutus voi olla melkoinen pitkän markkinadepression jälkeen.

Kreikan lähtö oli paljolti jo hinnoiteltu osakkeisiin, mutta tietysti siitä olisi seurannut mittavaa epävarmuutta ja suoranaista paniikkiakin, kun seuraavaa lähtijää olisi arvailtu. Nyt asetelma muuttuu, ja uutisten siivittämänä viime viikolla alkanut nousutrendi voi saada nyt tuulta purjeisiin ainakin muutamaksi viikoksi. Oletan aika vahvasti, että maanantaiaamuna kurssit avaavat iloisesti koilliseen, jahka Kreikan vaalitulos varmistuu. Jos nousu jatkuu, voisi se hyvinkin jatkua ainakin muutaman viikon.  

Monet osakkeet ovat fundamenttien perusteella todella halpoja, ja jos oletus kääntyy siihen suuntaan, että eurokriisi helpottaa ja rahapolitiikka löystyy tavalla jos toisella, nykäisystä voi tulla yllättävän reipas kuukausien mollitunnelman helpottaessa. Masennus on tietysti ollut ihan aiheellista reaalitodellisuuden kannalta, eivätkä ne ongelma tähän todellakaan pääty - mutta voi mennä reilusti heinäkuun puolelle, ennen kuin murheet nousevat taas markkinoita hallitsevaksi teemaksi.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.