Markkinakatsaus

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Jo varsin suurella todennäköisyydellä korjausliike päättyi jo tai se ei ainakaan enää oleellisesti syvemmälle uppoa indeksitasolla. Viikolla kiskaistiin jo iloisesti ylös, parhaat kotimaiset osakkeet jopa parikymmentä prosenttia välipohjastaan. Viikon lopulla liike kuitenkin hiipui sen verran laimeaksi, että pidän mahdollisena vielä yhtä reippaampaa nykäystä alas, jolloin testattaisiin vielä tehty välipohja. Käänteissä liike edestakaisin kestää usein aikansa, kuten viikko sitten jo totesin.

Aivan perinteisiä testirajojakaan ei vielä ole puhkaistu. Daxissa 100 päivän ja 12 kk:n liukuvat tulevat vastaaa 6500:ssa, ja sehän ei aivan mennyt rikki. SP:ssa 12 kk SMA tulee vastaan vasta 1300 pisteessä, ja kyllä ne normaalisti nousumarkkinassakin silloin tällöin testataan droppien pohjilla. Viikko-oskillaattoritkaan eivät ole käyneet aivan niin syvässä kuin ne droppien pohjilla tuppaavat käymään.

Mutta mihinkään suureen rysäykseen en usko, ellei sitten tapahdu jotain dramaattista, kuten odottamaton rahalaitoksen konkurssi. Aika huonossa hapessahan Euroopassa erinäiset pankit ovat, mutta kyllä seuraukset olisivat niin hurjat, että keskuspankit ja poliittinen johto tekevät kaikkensa minimoidakseen sellaisen paukun vaikutukset. Sen verran tuoreessa muistissa on Lehman-helvetti.

Kesän läheisyyskin alkanee jo vaikuttaa eli markkinat hiljentyvät, ja kurssit voivat päätyä sahaamaan kapeaan haarukkaan. Itse ainakin treidailen lyhyellä frekvenssillä, ellei sentimentti vahvistu oleellisesti. Lyhyttreidaajalle tällaiset ajat voivat olla antoisiakin, siis korkean volitiliteetin aika. Sikäli kun pärjää sekä shorttien että longien kanssa.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.