Makrotalouden suhdannekuoppa saatetaan ohittaa ilman pörssin korjausliikettä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suhdannesijoittaja lisää osakepainoa aina kun talouden suhdanne on laskeva ja lisää osakepainoa taas kun suhdanteet kääntyvät kohti parempaa. Mutta missä määrin tämä on toimiva strategia?

Oheisessa kuvassa on suhdanneindikaattorina "OECD composite leading indikaattori" ja "Inflaatiokorjattu S&P 500 pörssi-indeksi". Kuvaajissa on jotain yhteistä, mutta ei paljon. Suhdannesijoittaminen ei ole helppoa. Pörssikurssit eivät laske aina laske ja nouse samaa tahtia makrotalouden kanssa. Suhdannesijoittan tulot voivat helposti jäädä osta ja pidä strategiaa pienemmiksi.

Inflaatiokorjatussa S&P 500 indeksissä näkyy pitkiä nousu ja lasku jaksoja. Vuodesta 1966 tultiin alaspäin aina vuoteen 1983 saakka lähes 20 vuoden ajan yhteensä noin 50%. Sen jälkeen oli lähes kahdenkymmen vuoden nousuputki aina vuoteen 2000 sakka ja sitten taas lähes kymmenen vuoden laskujakso jona aikana pörssin reaaliarvot putosivat taas 50%. Nyt ollaan nautittu noin kymmenen vuoden yhteensä noin 150% nousujaksosta. Nämä pitkät jaksot ovat osakesijoittamisen kannalta merkittävämpiä kuin muutaman vuoden syklillä toistuvat suhdanteet.

Makrotalous on kuitenkin nyt menossa kohti aallonpohjaa ja mikään hyvä enne se ei ole. Varovaisuuteen on aihetta vaikka kaikki makrotalouden kuopat eivät näykään osakekursseissa.

Kuvan tietojen lähteetOECD, multpl

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.