Maailman nuorin pääministeri…

Käyttäjän J.Vahe kuva

lausui, että eräällä asialla on ollut maan hallituksen hiljainen hyväksyntä. Missähän kohtaa perustuslaissa mahtaa olla valtioneuvoston hiljaisen hyväksynnän menettelytavan säädöstö?

Marin muuten ei ole ainoa tässä maassa, joka on saanut nuorena aikaan. Risto Ryti ja Edvin Linkomies olivat ylioppilaita 16-17 v. iässä ja loppututkinto oli kummallakin 20 vuotiaana. Siinä olisi kirimistä ylioppilas Pekka Haavistollakin, 61 vuotta.

Ryti ja Linkomies olivat tekemässä päätöksiä sodasta ja rauhasta. Sodassa kuoli 90.000 miestä, joilta ei ollut pyydetty kuolemiseensa lupaa. Sodan jälkeen 400.000 evakkoa joutui luovuttamaan kotinsa ilman, että heiltäkään olisi mitään kysytty.

Nuo asiat hoidettiin, mutta 10 naisen ja 30 "lapsen" tuomisesta tai tuomisesta pidättäytymisestä ei päätöstä saada aikaan.

Ja sitten on vielä jotain pientä: valtiotalouden kassa-alijäämä on viimeisen 12 kk aikana kasvanut 3.3 miljardia.(https://twitter.com/viren_matti/status/1205083992111898630)  

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Sanna Marinin hallitus on nuori ja viriili, mutta pelkään pahoin että se ei riitä. Juhan mainitsema esimerkki ulkopoliittisen johdon käsittämättömästä kyvyttömyydestä on kyllä omaa luokkaansa, mutta toivottavasti hallitusen muissa osissa on jotain parempaa. Ainakaan suojelupoliisia ei voi syyttää rohkeudesta. Vapisevat kymmenen naisen edessä ja pelkäävät sitä jos ne vaikka tulee tänne. Jossakin vaiheessa tässä maassa on handlattu 1'500'000 aseistautunutta tänne pyrkivää ryssää. Nyt pelätään kymmentä hentoa, kovia kokenutta naista.

Hallitus perii taantumassa olevan maan, jonka bkt kasvaa lähes euroopan hitainta vauhtia, jonne yritykset eivät investoi, josta koulutettu väki pakenee nopeammin kuin tänne saadaan uusia ja jonka naiset eivät halua synnyttää tänne lapsia. 

Eduskunnan hallituksessa on paljjon älykkäitä, viriilejä ihmisiä, mutta heidän valitsemansa hallitusohjelma ei tue sitä että maa kääntyisi stagnaatiosta ja taantumuksesta. Hallitusohjelma kitkee tehokkaasti eteenpäin pyrkimistä ja yritteliäisyyttä. Jäljet alkavat näkyä hallituskauden loppupuolella kun toimenpiteet näkyvät ihmisten arjessa. Pelkään että maan taloudellinen taantuminen jatkuu kiihtyvällä vauhdilla ja seurauksia alkaa muutaman vuoden viiveellä tulla muuhunkin kuin talouslukuihin.

Tässä tilanteessa eduskunta suuntaa keskustelua kymmeneen pelättyyn suomalaisnaiseen. Hyvät hyssykät mikä hölmölä.

 

Comment: 

Niin osuvia ja paikkansa pitäviä kirjoituksia molemmat. Itse artikkeli ja kommentti. 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Kulmuni teki aiheesta gallupin Instagramiin. Satiiriohjelma Iltalypsy aikoinaan jäi jälkeen nykytodellisuudesta.

Comment: 

Saatatte hyvin olla oikeassa tilanteesta, hallitusohjelmasta ja siitä miltä Suomen kehitys lähivuosina näyttää.

Noin muuten kyllä näen hallituksen nuorennuksen ja tuon mainitun 'viiriiliyden' erittäin positiivisena asiana. Itsekin olen jo viidenkympin pinnassa, mutta mielestäni on jo aikakin ottaa nuorempia - ja minua itseänikin nuorempia vetäjiä tälle maalle. Vaikka hallituksen nuorilla jäsenillä kokemusvuosia on luonnollisesti vähemmän kuin joillakin veteraani poliitikoilla, fiksuja he ovat, kokeneita myös ja uskaltavat toivottavasti viedä maata aiempaa vauhdikkaammin eteenpäin.

Myös uuden, nuoren hallituksen imagovaikutus Suomelle on erittäin positiivinen. Tämä on vahva plussa, ainoastaan jos tyrisivät hommat todella pahasti, voisi negatiivinen imago nuosta suuremmaksi. Annan heille kuitenkin mielelläni mahdollisuuden näyttää, jokaiselle heistä puolueesta riippumatta.

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Ihmisillä on tapana nähdä menneisyys todellista parempana, sieltä ei enää mitään ikävää putkahda.

Luen juuri kirjaa siitä, miten Churchill  oli karmea mikromanageeraaja 1914 "meriministerinä" ja hän ei parantanut tapojaan 1939-45. 

Marin lienee raitis ja paremmassa kunnossa kuin C. 1939-45 - tai Antti Rinne 2019. Mutta stagnaatio on tosiasia.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.