Luxemburgin lainsäädäntö on tehnyt siitä sijoitusrahastomaan

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomi on kohtuullinen sijoitusrahastomaa kun mittarina käytetään sijoitusrahastopääomaa / BKT selviää Euroopan keskuspankin tilastoista.  Meillä on sijoitusrahastopääomaa yhteensä 52% bruttokansantuotteestamme, saman verran kuin esimerkiksi Saksassa tai Ranskassa. Olemme sijoitusrahastoliiketoiminnan osalta hyvää Eurooppalaista tasoa. Ja jatko voi olla vielä parempi jos lainsäädäntömme kilpailukykyä kehitetään.

Euroalueen ylivoimaista eliittiä ovat Luxemburg, Irlanti ja Hollanti. Luxemburgin sijoitusrahastoissa on jopa 6000% pääomaa suhteessa maan bruttokansantuotteeseen. Syynä on rahastoyhtiöille langetettu kevyt viranomaiskuorma, monipuolinen sijoitusrahastolainsäädäntö ja yritysverotus. Luxemburgissa sijoitusomaisuuden säilytyspalkkioiden arvonlisävero on 14% ja yritysverokanta laskee ensi vuonna 18% tasolle. Yritysverotuksessa voi vähentää tietyin ehdoin ulkomailta saadut osingot ja patenttirojaltit.

Luxemburgin mallissa voisi olla jotain arvokasta annettavaa myös suomalaiseen lainsäädäntöön. Sijoitusrahastoliiketoiminta ei kärsi kuljetusetäisyyksistä ja palvelujen vapaa liikkuvuus antaa mahdollisuuden tarjota sijoituspalveluja yli rajojen. Tämän tyyppisen teollisuudenalan kehittäminen vaatii kuitenkin päättäväistä ja määrätietoista lainsäädäntötyötä, joka tavoittelee nimenomaan hyviä olosuhteita kilpailukyiselle vientiteollisuudelle. Onnistumisen mahdollisuudet ovat huonommat jos lainsäädännön pitää samaan aikaan pystyä palvelemaan jotain muuta tarkoitusta kuten esimerkiksi paikallispankkien tarvetta sitoa asiakkaansa pankin omiin rahastoihin. 

 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.