Lisää hyvinvointia kansalle,

Käyttäjän J.Vahe kuva

luvataan seuraavien viikkojen aikana joka tuutista, vaan miten vaalien jälkeen?

Vaalien jälkeen valtiovarainministeriön pojat lyövät eteen sellaiset rätingit että jaossa on lähinnä jaettua ja jatkettua köyhyyttä enintään hiukan tasapäisemmin tasattuna.

Vaurastumista julkinen sektori tarjoaa lähinnä Veikkauksen peleissä. Joka ainoa rahapeli on sellainen, että keskimäärin siinä voittaa vain pelin järjestäjä, mutta Veikkauksen pelit ovat toki voitonjaon osalta kaiken pahimmasta päästä. 

Jakoa perustellaan sillä, että loppu menee ”hyvään tarkoitukseen”. Ainakin se menee kohteisiin, joihin valtion rahaa ei kehdata laittaa. Hmmmm?

Kaiken huipuksi Veikkauksen peliautomaatteja on tutkimuksen mukaan sijoitettu erityisesti vähävaraisten alueille. Missä tarve on suurin, siellä apu on vähäisin. Suomessa pelataan rahapelejä kansainvälisesti vertaillen erittäin runsaasti, mikä on erittäin kyseenalainen "saavutus".

Media selostaa jopa uutisissa tarkkaan jokaisen yhdenkin millin lottoarvonnan vaiheita - puhumattakaan "Haluatko miljonääriksi" -ohjelman pikkuruisista 30.000 euron voitoista. Osinkoja HEX-yhtiöt jakavat keväällä 2019 yli 10.000 kertaa loton normaalia päävoittoa enemmän, yli 13 miljardia euroa. 

On melko selvää, että vihervasemmisto ilmeisesti voittaa vaalit ja on todennäköisesti muodostamassa hallitusta.

Jostain täytyy lisää verotuloja löytää, ja niitä löytyy vallan mainiosti omaisuustuloista, sillä siellä veroaste ei ole vielä edes 100 % täynnä.

Näillä premisseillä takuuvarmasti poissa seuraavasta hallitusohjelmasta on sellainen ajatus, että ihmiset olisivat itse jollain tavalla vastuussa omasta hyvinvoinnistaan ja työssä ollessaan säästäisivät rahaa eläkevuosia varten.

Päinvastoin tällaista em. toimintaa pitää paheksua parhaan mukaan, sillä siinä riistetään työläisiä ja saastutetaan luontoa. Kun kukaan ei tee mitään, ollaan oikealla tiellä.

Kenenkään ei kannata pohtia jatkossakaan sitä, että juuri näillä viikoilla jaetaan runsaasti osinkoja valtiolle itselleen, eläkerahastoille, säätiöille, yrityksille ja jopa jollekin yksityiselle osakkeenomistajalle, joitten viime mainittujen vaalien jälkeen kannattaa ryhtyä miettimään maasta poistumista niin kauan kun vielä rajat ovat auki ulospäinkin.

Kommentit

Comment: 

Logiikka Vihreillä ja Vasemmistoliitolla menee nyt kohti vastikkeetonta perustuloa eli kansalaispalkkaa. Meneillään on selkeä äänten ostaminen ko. lupausta vastaan. Esillä on jo eurosummatkin. Paras tarjous tähän mennessä 800 euroa/kk. Tällä tavoin toimeentulosta tehdään yksilön subjektiivinen (Subjektiivinen oikeus on oikeusjärjestyksen kansalaiselle antama valta jonkin edun tai hyödykkeen saamiseen tai turvaamiseen) yhteiskunnallinen oikeus. Samalla toimeentulo irrotetaan kokonaan työnteosta.

Moni perustuloa tarvitsematonkin on kääntynyt sitä kannattamaan, koska kuvittelee sen tuovan jotain säästöjä byrokratiaan, mutta tosiasiassa sillä luodaan vain alku kierteelle, jossa kohta ollaan jo vaatimassa aina vaan suurempaa perustuloa.

Ollaankin ilmeisesti lähestymässä tilannetta, jota kuvaa Alexis De Tocquevillen kuuluisia lausahdus tasavallan kestosta siihen asti kunnes edustuksellisen demokratian vallanpitäjät keksivät, että voivat lahjoa kansaa sen omilla rahoilla. Enemmistön tyrannia taas tarkoittaa tässä tapauksessa, että lahjarahat verotetaan vähemmistöltä. Suomessahan tämä vähemmistö maksaa jo valtaosan nettoverokertymästä.

 

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

jos edes Väyrysen, Janitskin ja Fryckmannin porukka ei tarjoa 800 euroa enempää. http://www.pohjantahtilehti.fi/fi/Eduskuntavaaliehdokkaat/Helsingin%20vaalipiiri.html 

 

Väyrynen on kieltämättä ennätysmies. Mies pystyy alittamaan itsensä harva se päivä.

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.