Lentoyhtiöt ja valmistajat kasvavat 6% vuosivauhdilla

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Lentoliiketoiminta kasvaa kansainvälisen lentokuljetusyhdistyksen (IATA) mukaan 5...6 % vuosivauhtia. Eurostat:n mukaan Euroopan lentoliikenne kasvaa samaa vauhtia. Sijoittajat etsivät tämän tyyppisiä kasvavia aloja. 

Suomalaiselle sijoittajalle tulee mieleen oma kotimainen yrityksemme Finnair, joka pärjää kansainvälisessä vertailussa hyvin. Finnair on kuitenkin aliarvostettu pörssissä. Valtio omistaa enemmistön yrityksestä ja valtioon ei luoteta. Valtio pystyy säätämään sitä minkälainen osuus yrityksen lisäarvosta tulee Finnairia lainoittavalle suomalaiselle julkiselle sektorille (esim. eläkevakuutusyhtiöille) ja miten paljon tulee osakkeenomistajien hyväksi. Valtioon ei täysin luoteta siitäkään huolimatta että Finnair tarjoaa 4% osinkotuottoa pörissiarvolleen ja tulostuottokin näyttäisi olevan yli 8% ja yritys vielä lisäksi kasvaa kovaa vauhtia. 

Jos haluaa sijoittaa lentokoneiden valmistukseen, niin mieleen tulee ensimmäiseksi oma Eurooppalainen vaihtoehtomme, Airbus, joka kilpailee menestyksellisesti toisen merkittävän maailmanlaajuisen lentokonevalmistajan, Boeing, kanssa. Airbus noteerataan muun muassa Frankfurtin pörssissä. Sijoittajan kannalta Airbus on kallis, tulostuotto pörssiarvolle on hieman alle 5%. Airbus on Eurooppalaisen teollisuuden ylpeys ja se tuntuu näkyvän myös osakkeen kurssissa, joka on noussut muutamassa vuodessa 100%. (oikealla Marketwatch tuottama kurssikäyrä). Onko liian myöhäistä hypätä tämän kurssiraketin kyytiin? Ainakin yrityksen tulevaisuus näyttää lupaavalta. Sen tärkein tuote, A320- perhe, on kovassa nosteessa nyt kun pahimman kilpailijan  737-max mallit viruvat vaarallisuutensa takia lentokiellossa.

Lentokoneiden valmistukseen sijoittaminen on helppoa. Valmistajia on kourallinen (Embraer, Bombardier,...)  ja vain markkinoita dominoi kaksi suurta, Boeing ja Airbus. Lentoyhtiöitä (täältä löytyy melko täydellinen lista) on sen sijaan satoja, joista monet soveltuvat sijoituskohteiksi. Niiden joukossa on sekä tähtiä että tähdenlentoja. Pitää osata valita oikein.

 

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.