Kynttilägraafit visualisoivat osakkeen kurssin käyttäytymistä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Mikä on kynttilägraafi (candle stick graph) ja kuinka sitä käytetään? Kynttilägraafi kertoo yleensä kunkin päivän (tai muun valitun aikaperiodin) ylimmän ja alimman kurssin sekä lisäksi avaus ja päätöskurssit. Päivän avaus ja päätöskurssien välinen alue on merkitty suorakulmiolla, joka on värjätty värilliseksi siinä tapauksessa että kurssi on laskeva ja värittömällä (tai vihreällä) silloin kun kurssi on ollut nouseva. 

Kynttilägraafin merkitys selviää parhaiten kun tarkastelee jonkin osakkeen kurssikehitystä. Oheisessa kuvassa on Yahoo finance palvelun tuottama Google:n (Alphabet) kynttilägraafi viimeisten parin kuukauden ajalta. Kuvasta huomaa muun muassa että:

  • Vihreät ja punaiset palkit tulevat muutaman päivän ryppäinä, niissä on rytmiikkaa. Kynttilägraafi auttaa näkemään tämän rytmiikan ja helpottaa siten kauppojen ajoittamista.
  • Voimakas piikki ylöspäin tarkoittaa, että kurssi on päivän aikana käynyt korkealla ja sijoittajat ovat iltaa kohden alkaneet myydä. Tämä tarkoittaa sitä että kurssi voi seuraavana päivänä laskea. 
  • Voimakas piikki alaspäin tarkoittaa, että kurssi on päivän aikana käynyt alempana, mutta sijoittajat ovat päivän kuluessa tykästyneet osakkeeseen. Kurssi voi seuraavana päivänä alkaa jatkaa nousua.

Lisää tietoa kynttilägraafien käyttämisestä löytyy esimerkiksi seuraavista lähteistä:

 

 

Kommentit

Comment: 

Hyvä artikkeli. Käytännönläheinen ja kuvaava. Muistan nähneeni joskus videoblogin aiheesta ja siitä kuinka kynttilägraafia käytettiin ennustamaan trendiä.

-Valitse Vauraus-

https://valitsevauraus.blogspot.com

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.