Kuluttajien luottamus on orastava merkki paremmasta

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Eurokansalaisten usko tulevaan ei ole enää laskenut ja USA:n, Japanin ja Suomen kuluttajat ovat jo hieman toiveikkaampia tulevaisuuden suhteen. Kuluttajien luottamus näytti suuntaa pörssikursseille vuonna 2007 kun kurssit kääntyivät alavireisiksi ja niin tapahtui myös vuoden 2009 nousukäänteen yhteydessä. Kansalaisten näkemykseen kannattaa siis luottaa.

Kuluttajien luottamus (Lähde: Suomen Pankki / Euroopan komissio)

Onko käänne kuitenkaan vielä kestävällä pohjalla?

Ennusmerkit ovat ristiriitaisia: Teollisuuden luottamus on samaan aikaan osoittanut hienoisia piristymisen merkkejä ainakin Euroalueella ja USA:ssa ja joidenkin raaka-aineiden (esim. öljy) hinnat ovat nousseet, mutta monet muut merkit osoittavat edelleen alaviistoon.

Euromaat kokoontuvat tällä viikolla sopimaan valtioiden velkakriisin jatkohoidosta ja markkinoilla näyttäisi vallitsevan luottamus poliitikkojen tahtoon löytää väliaikainen lääke. Todelliset ratkaisut tehdään Kreikan, Italian, Espanjan.....Saksan ja Suomen hallituksissa, jotka joko toteuttavat tarvittavat säästötoimet tai sitten ei.

Nyt kansalaisten keskuudessa ja markkinoilla näyttäisi joka tapauksessa heräävän orastavaa toivetta paremmasta ja on mahdollista että negatiivista reaalikorkoa pankkitileillä nauttivat omaisuusmassat lähtevät talven ja kevään kuluessa etsimään parempaa tuottoa muualta.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.