Kuluttajien luottamus heikkenee - miten käy pörssikurssien ?

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Kuluttajien luottamus on tilastokeskuksen viimeisimmän kuluttajabarometrin mukaan heikentynyt. Kuluttajat osasivat ennustaa vuoden 2007 pörssilaskun alkamisen ja vuoden 2009 pörssinousun aivan oikein. Alla oleva Suomen pankin pörssin markkina-arvoa kuvaava graafi yhdistettynä Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin kuvaa tätä yhteyttä.

Ovatko kuluttajat tälläkin kerralla oikeassa?

Pörssin markkina-arvo (ylempi) ja kuluttajien luottamus (alempi) vuodesta 2000 alkaen (Lähteet: tilastokeskus, Suomen Pankki)

Kuluttajat ovat tällä hetkellä päättäväisiä - luottamus talouteen on selkeästi heikentynyt. Mutta emme tiedä johtuuko kuluttajien epäluottamus Suomen epäselvästä hallitustilanteesta vai Kreikan, Irlannin ja Portugalin tilanteesta. Huolestuttavista uutisista ei ole ollut pulaa ja jopa IMF:n kaltaiset organisaatiot puhuvat maailmantaloutta uhkaavista riskeistä ja painottavat tilanteen epävarmuutta. Ei ihme että kuluttajat ovat huolissaan.

HEX osakkeiden kurssit eivät ole mitenkään erityisen korkealla, kuten jokainen voi yllä olevasta sinisestä käyrästä nähdä. Jos osakkeet olisivat ylihinnoiteltuja, niin nyt olisi oikea aika myydä. Mutta osakkeet ovat kohtuuhintaisia, ja siksi voi hyvinkin olla, että kuluttajien luottamus ei tällä kertaa heijastu pörssiin. Näin haluamme toivoa.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.