Kreikkalaisia mahdollisuuksia?

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Kreikka on tipahtamassa vuoren jyrkänteeltä, vai onko? Voisiko nyt löytää hyviä sijoituskohteita Kreikasta? Suurin riski kreikan kohdalla kotimarkkinoilla toimiville yrityksille on Kreikan eroaminen eurosta josta seuraisi voimakas devalvaatio. Jos uskoo tähän kannattaa pysyä erossa Kreikkalaisita osakkeista.

Jos otamme peruslähtökohdaksi että Kreikka pysyy eurossa voimme katsastella rauhallisemmin sijoitusmahdollisuuksia.

Ensimmäinen haaviin tarttunut osake on paikallinen Lotto ja vedonlyönti-yhtiö OPAP. Vaikka kansalaisilla on entistä vähemmän rahaa tarvitaan arkeen silti jännitystä - tai ehkä juuri siksi. Liikevaihto on toki pienentynyt, mutta samalla laskevat kulutkin, koska suurin osa näistä on voitonmaksuja ja komissioita välittäjille. Kuten Q3-tulostiedote näyttää pysyy osakekohtainen tulos vakaana. Samalla yrityksen kurssi on laskenut muutaman vuoden takaisesta yli 20 eurosta  7 euroon. P/e on tällä hetkellä FT:n mukaan alle 4. Yhtiö on perinteisesti erittäin hyvä osingonmaksaja - ellei valtio keksi heittää kapuloita rattaisiin.

Toinen mielenkiitoa herättävä yhtiö on Motor Oil Hellas. Jalostamotoiminta ja vähittäismyynti on kaikesta myllerryksestä huolimatta kasvanut Q3/2011-tuloksen mukaan edellisestä vuodesta. P/e on alle 3, joten tämäkään osake ei ole hinnalla pilattu. Viime vuoden osinkotuotto oli lisäksi yli 4%. Velkaa on toisin kuin OPAP:lla jonkun verran mikä lisää riskitasoa. Yhtiö on lisäksi ostoksilla josta syystä on kutsuttu ylimääräinen yhtiökokous.

Ehkä hyvä asia on myös että yhtiöllä on kasvolliset omistajat. Valta on tiukasti Vardinoanniksen perheen hallussa.

Pankeista pysyisin kuitenkin erossa. Kukaan ei tiedä mitä politikot keksivät niiden pään menoksi. Josko näissä kahdessa yhtiössä olisi jo tarpeeksi valinnanvaraa?

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.