Koronaviruksen aiheuttama paniikki on pahimmillaan toukokuussa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Koronavirus on aiheuttanut pörsseihin reippaanoloisen korjausliikkeen. Mutta millöin on aika siirtyä ostolaidalla ja tankata halventuneita osakkeita? Piksu toimitus laski ensimmäisen arvion.

Kiinan ulkopuoliset koronavirustapaukset nelinkertaistuvat viikossa. Meillä on tällä hetkellä 5000 Kiinan ulkopuolista tapausta. Jos kehitys jatkuu samaan tapaan, niin tapauksia on kymmenen viikon kuluttua noin viisi miljardia (taulukko oikealla). Suurin osa kuolemantapauksista tulee vasta sen jälkeen, mutta pahin kaaos voisi tämän varsin alkeellisen arvion mukaan olla odotettavissa aikaisintaan toukokuussa. Silloin voisi kenties olla ensimmäinen mahdollinen hetki tankata osakkeita.

Kehitys tulee todennäköisesti olemaan hitaampaa. Ihmiset alkavat vältellä julkisia tiloja, jäävät etätöihin ja piiloutuvat koteihinsa. Viruksen leviäminen hidastuu silloin oleellisesti tai kenties jopa pysähtyy. Mutta laskelma antaa kuitenkin osviittaa siitä minkälaisen ja kuinka nopean ilmiön kanssa olemme tekemisissä.

Olemmeko valmistautuneet näin rajuun pandemiaan?  Yksilötasolla ei. Kukaan ei ole koskaan kypsä kuolemaan. Kaikki haluavat elää. Yhteiskunnassa saattaa olla valmiuksia, mutta ei täydellistä varautumista tämän luokan ilmiöön. Ruokahuolto varmaankin toimii ja yhteiskunnan perustoiminteet kestävät, mutta kyllä pieniä ongelmiakin on odotettavissa. Suurimmat ongelmat aiheuttaa pelko. Tässä tarvitaan nyt yksilötason rohkeutta.    

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

Taisi tulla teiltä klikkihuoraus juttu.

Samallako pörssi romahtaa ja voitte ostaa maapallon eurolla?

Numeroita ja  käppyröitä katsomalla esim.  https://www.worldometers.info/coronavirus  saatatte huomata aktiivisten tartuntojen menneen alas jo hetken aikaa.

Teidän ennusteenne mukaan pitäisi mennä viivasuoraan ylös...

Sitten kannattaisi vielä opetella lineaarisen ja logaritmisen asteikon ero.

 

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Comment: 

Tässä tilastotietoja Kiinan ulkopuolisista tartunnoista:

28.2.       5300 kpl

21.2.       1341 kpl

14.2         595 kpl        

7.2          317

31.1        144 

Kyllä tuo nelinkertaistuminen viikossa on suurin piirtein oikein.

Viruksen leviäminen tulee hidastumaan, niin kuin artikkelissa todetaan, sitä mukaa kun tehdään toimenpiteitä. Ja leviäminen voi näiden toimenpiteiden seurauksena pystähtyä, niin kuin artikkelissa todetaan. Mutta leviäminen ei ole vielä tähän päivään (28.2) lainkaan hidastunut kuten yllä olevista luvuista voi nähdä. 

Artikkelin tiedot ovat suurin piirtein oikealla hehtaarilla ainakin sillä tarkkuudella kuin tarvitaan sijoituspäätösten arvioimiseen.

Lisää reaaliaikaista tietoa:   https://covid19info.live/

         

Comment: 

kyllä tuon laskutavan ulottaminen 5miljardiin on ylilyönti monestakin syystä: ensinnäkin miksei kiinassa tapausten määrä nelinkertaistu viikossa. Eikö olisi järkevämpää sovittaa muun maailman tapaukset seuraamaan kiinan trajectoria, kuin olettaa muulle maailmalle täysin toisenlainen trajectori. Toiseksi: ihmisillä on suhteellisen pienet elinpiirit. He tapaavat päivästä toiseen suunnilleen samoja lajitovereita. Jos ihmiset sekotettaisi jokainen aamu maailmanlaajuisesti, olisi tartuntojen määrä verrannollinen terveiden (muttei vielä immuunien) ja sairaiden tuloon. Immuunien kasautuminen sairaiden lähipiiriin katkaisee jutussa oletetun eksponentiaalisen kehityksen yllättävän aikaisin, kuten jokainen voi ekselillä helposti itse todeta jakamalla popula kolmeen ryhmään: terveet, immuunit ja sairaat ja olettamalla sairastumisintensiteetin terveiden ja sairaiden tuloon verrannolliseksi.

Comment: 

Jos ennustaisin säätä samalla viivoitin metodilla niin Ypäjän viimeviikon sään kylmeneminen johtaa lähiviikkoina jääkauteen ja kesään mennessä saavutetaan absoluuttinen nollapiste.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.