Koronaepidemia hellittää

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Korona pandemia alkaa maailmanlaajuisesti hellittämään. Uusia tautitapauksia ilmaantuu päivässä vähemmän kuin vajaa viikko sitten. 

Testausta on lisätty joka puolella maailmaa ja siitä huolimatta päivittäin löydetään yhä vähemmän tapauksia. Tämä on erittäin lupaavaa. 

Onko muutos pysyvä? Todennäköisesti on. Korona epidemiaan osataan kehittyvissä maissa suhtautua oikein ja epidemiaa kyetään hallitsemaan.

Epidemia jatkuu kuitenkin vielä pitkään. Uusia tautitapauksia ilmaantuu edelleen kymmeniä tuhansia päivässä ja sairastuneiden kokonaismäärä jatkaa todennäköisesti vielä pari viikkoa kasvuaan vaikka uusia tapauksia ei ilmaannukaan kiihtyvällä vauhdilla.

Vaikutukset talouteen kasautuvat niin kauan kunnes rajoituksia päästään joskus toukokuun loppupuolella purkamaan. On vielä liian aikaista sanoa milloin rajoituksia voidaan purkaa, mutta valoa näkyy jo tunnelin päässä.  

Tilastoissa näkyvät lähinnä kehittyneiden maiden luvut. Afrikassa ja osassa kehittyviä maita ei ole riittävää testauskapasiteettia. Korona epidemiaa ei kaikkein kehittymättömimmissä olosuhteissa käsitellä poikkeavana kausiflunssana.

Lisää tietoa:  COVID19info.live

 

 

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

Uusien tapausten määrä on näköjään pysynyt edelleen tasaisena.  Uusia koronatapauksia on ollut 1.4 alkaen maailmanlaajuisesti keskimäärin vähän alle 100'000 kpl päivässä. Uusien tapausten huippu taisi tosiaan olla tässä. Artikkelissa oli tosiaan hyvä havainto. 

Päivässä menehtyvien määrän huipun pitäisi olla viikon tai kahden kuluttua. Jostain syystä päivässä menehtyneiden määrä saavutti kuitenkin toistaiseksi suurimman arvonsa jo 7.4. Siis vajaa viikko sitten. Ihme juttu. Mutta ainakin artikkeli on oikeassa. Epidemia tosiaan helpottaa. Nopeammin kuin järjen mukaan pitäisi.

 

 

Comment: 

Korjaus edelliseen. Kyllä nuo päivässä kuolleiden määrät sittenkin jatkaa vielä kasvuaan. Tänä aamuna saavutettiin uusi maailmanlaajuinen korkein lukema. Täytyy odottaa mallin ennustama viikko vielä ennen kuin nähdään onko huippu nyt käsillä.  

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.