Korona kriisi nostaa Kiinan maailman teknologistaloudelliseksi painopistemaaksi

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Kriiseissä vahvat vahvistuu ja heikot heikkenee. Tämä pätee niin yksilöihin, yrityksiin kuin maihinkin.

Korona kriisissä parhaiten on selvinnyt Kiina. Teollisuuden kapasiteetin käyttöaste on palatutunut ja vienti vetää hyvin.  Kulutuskysyntä on ollut heikkoa, mutta syksy on tuonut muutoksen. Kulutuskysyntä elpyy ja myös kiinalaisten kotimaan matkustus kukoistaa.

Kiinan pörssi on ollut tänä vuonna eräs maailman parhaita.

Kiina on pystynyt rekentamaan oman tekenologisen osaamisen ja tarjoaa sitä nyt digitaalisen silkkitien nimissä kehittyviin maihin. Amerikka on jäämässä sivurooliin kun teknologistaloudellisen kehityksen painopiste siirtyy Kiinaan. 

Kommentit

Comment: 

Suomen kannalta on äärimmäisen tärkeää nähdä Kiina (ja velaton Venäjä) mahdollisuutena. Ei uhkana. Se ei kuitenkaan ole mahdollista niin kauan kuin talous on poliitikkojen käsissä.

Talouden ohella (Kiina on jo nyt maailman tuotannon ykkösmaa), myös globaali poliittinen ohjaus on siirtynyt Kiinaan: korona-kriisissä länsi vain matki sitä mitä Kiina teki ensin. Emme ymmärtäneet, että se mikä sopii totalitarismiin sopeutuneelle Kiinan kansalle ei välttämättä sovellu täällä lännessä toteutettavaksi politiikaksi.

Kiinassa maan johtaja on vain yksi keisari keisarien pitkässä jatkumossa mutta meillä lännessä kaikki on paremmin. Valtio on jumala Jumalan paikalla ja sen tärkein tehtävä on hävittää kuolema maan päältä estää kenenkään kuoleminen koronaan. Maksoi mitä maksoi. Ja maksaahan se.

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Sanot:   "Suomen kannalta on äärimmäisen tärkeää nähdä Kiina (ja velaton Venäjä) mahdollisuutena. Ei uhkana. "

Olen täysin samaa mieltä. Käytännössä joudumme tasapainoilemaan USA:n ja Kiinan(ja Venäjän) välillä. USA:n suunnalta tulee toiveita, että emme tekisi Kiinan (/Venäjän) kanssa yhteistyötä sellaisilla alueilla kuten teknologia, aseet, kyberturvallisuus (F-Secure).  USA:n media ja virallinen koneisto näkee Kiinan pahiksena ja monet Eurooppalaisetkin mediat toistelevat tätä viestiä.

Yhteistyötä ei kuitenkaan kannata suunnata tunteisiin perustuen. Kannattaa tehdä yhteistyötä sen kanssa jolla on parasta osaamista ja teknologiaa ja jonka kanssa yhteistyö luistaa.

Onko USA paljon parempi pyhimys kuin Kiina ?  Pelkään että näiden maiden eettiset erot ovat pienempiä kuin monasti luullaan.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.