Konetta salkkuun – muttei vielä!

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Koneen tuore vuosiraportti oli sijoittajille ja analyytikoille pettymys etenkin tuloksen osalta. Osakekurssi sukelsi, vaikka hissiyhtiön tilauskanta oli kasvanut odotettua paremmin, eikä näkymissä suuremmin valittamista ollut johdon mielestä. Liikevaihdon se odottaa kasvavan joitakin prosentteja, joskin maailmantalouden epävarmuus asettaa kysymysmerkkejä. Suurempaa epävakautta se ei silti liiketoiminnassaan näe, vaikka kilpailun toteaakin kovaksi.

Itselleni pettymys oli vain osingon pysyminen edellisen vuoden tasolla. Odotin sen nousevan edes hiukan kuten jo viitenä aiempana vuonna. No, odotan tasanteen jäävän tilapäiseksi, koska varsinaisia ongelmia yhtiöstä on vaikea edelleenkään keksiä. Kasvu lienee taantunut pysyvästi Kiinan rakennusbuumin buustaamista luvuista, mutta ei se vaikuta pysähtyvänkään. Enkä sellaista ainakaan itse odota näin hyvältä yhtiöltä.

Esitin Koneesta arvion sekä yhtiönä että osakekurssin liikkeen kannalta Jukan osakelistaa peratessani lokakuussa. Ennustin tuolloin Koneen osakkeen pohjaavan – tai ainakin kiskaisevan jonnekin parin viime vuoden pohjan tuntumaan - keväällä. Peruste oli tekninen, ja fundamenttitilanne tukee arviota. Pysyn tuolloisessa ennusteessa. 

https://www.piksu.net/artikkeli/jukan-osakelistan-tekninen-analyysi-jatk...

Pidän Konetta silti hyvänä sijoituskohteena. Se on toki osakekohtaisen tuloksen perusteella hintavahko, mutta korkean kannattavuutensa ansiosta se voi maksaa ison osan tuloksestaan osinkona. Sen merkitys tuppaa usein unohtumaan sijoittajilta, ja varsinkin Koneen kaltaisen P/E-luvulla kalliiksi yleensä tuomitun osakkeen kohdalla.

Osinko on oleellinen osa kokonaistuottoa. Osakekurssia tuijotetaan liikaa. Kärsivällinen sijoittaja keskittyy osinkovirtaan.

Joka tapauksessa Koneen maltilliset kasvuluvut, maailmantalouteen yleisesti kohdistuva synkistely sekä odottamani indeksitason lähiaikojen keskipitkä putoava trendi – joka saattoi jo alkaa kuten edellisessä markkinakatsauksessani ounastelin – tarkoittavat jo sinänsä aika varmasti sitä, että Koneen osakkeen sukellus ei jää tähän päivään tai viikkoon.

Teknisten indikaattorien perusteella asia on päivänselvä. Kone tulee vielä alas - en tosin ennusta minne asti tässä vaiheessa. Mutta pienenä ihmeenä pitäisin, ellei vahvaa tukitasoa 40 euroa testattaisi, ja mahdollisesti puhkaistaisi.

https://www.tradingview.com/symbols/OMXHEX-KNEBV/

Sinänsä pidän Konetta siis hyvänä sijoituskohteena edelleen, ja etenkin hinnan halvetessa. Tulen seuraamaan sijoitussivultollani paitsi indeksitason markkinaliikkeitä myös tärkeimpiä yksittäisiä yhtiöitä. Kone kuuluu niihin sekä suomalaisten sijoittajien näkökulmasta yleensä, että omasta mielestäni.

Sivuston aloittamisen ajankohta riippuu nyt paljolti kaupparekisteristä, eli koska se saa virallistettua yhtiön. Sitä ennen en saa edes sille pankkitiliä auki. Nimeksi on nyt varattu Pörssihaukka, ja kaupparekisterin virkailija varauksen jo vahvisti, vaikka hallinnollinen päätös ei ole vielä tullut.

Joten Pörssihaukasta sitten löytyy Koneesta kiinnostuneille ajoitusvinkki reaaliajassa, jahka hetki koittaa. Kuten monesta muustakin sijoituskohteesta. Niistä ei sivustolla tule taatusti pula.

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

voi nostaa osinkoaan, koska se on jo tuuman verran yli 100% vuoden 2018 vapaasta kassavirrasta.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Sen takia tulos vähän pettymys oli minullekin, oletin kassavirtaa kertyvän sen verran että osinko nousisi edes symbolisesti muutamalla sentillä. Mutta eipä tuo vielä dramaattista ole. Vuosihan on ollut kehno taloudessa, monin paikoin ainakin. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.