Kiinteistösijoittaminen(kin) on kaukana riskittömyydestä

Käyttäjän J.Vahe kuva

 

En ole aiheesta aivan syyhyttä saunassa, sillä 1996 - 98 ostin jonkun yksiön mm. Arsenalilta, joka oli niitä joutunut ottamaan vastaan velkavetoisilta ns. sijoittajilta (anekdoottina voin huomauttaa, että sijoittajan pitäisi sijoittaa oikeastaan omia eikä muiden rahoja, mutta tämä on tietysti vain yksityinen mielipide). Arsenalin kohteissa (hyväkuntoinen yksiö Turun keskustassa) vuokratuotto oli 20 % ja 60.000 markan ostohinnalla hintakehitys on ollut ihan lievästi nouseva.

Usean vuoden ajan olen huomannut, että alalla jopa jonkinlaisina guruina esiintyy täydellisiä kusipäitä, jos tässä vajavaisessa maailmassa on mitään täydellistä.

Seurasin sunnuntaina linkin huutokauppaa, jossa myytiin solukolmiota. Kaksi huonetta vuokrattuna tuotto oli vastiketta pienempi. Kuvista saattaa päätellä, että vuokralaisten kanssa asioiminen saattaa olla hiukka ns. haasteellista.

Koska olen koko ikäni ollut Rauman kanssa tekemisissä, kerrottakoon nyt jotain kehitysnäkymistä. TVO / OL3 merkitsi asuntobuumia, joka törmäsi kiviseinään, kun TVO / OL4:ä ei alettukaan rakentaa. Luullakseni teollisuus supistaa ja on supistanut ja niin on tainnut tehdä OKL:kin.

1970-luvun talo on niinikään ”haasteellinen” kohde.

Kaupan tekijää on tapana onnitella. Onnittelen huutokaupan voittajaa. Sijoituskohteen houkuttelevuutta lisäsi varmasti se, että kämpän omistajaksi pääsi 12.000 eurolla, mikä sekin lienee lainarahaa ja puolet aiemmista saman talon huutokauppahinnoista.

Onnittelut, sillä onnea tarvitaan.  

 

 

Kuten arvasin, linkki lakkasi toimimasta. Alla tiedot:

 

Talotyyppi

Kerrostalo

Huoneita

3h

Asuinpinta-ala

61 m2

Rakennusvuosi

1979

Hoitovastike

213,50 €

Rahoitusvastike

359,90 €

Yhtiövastike

573,40 €

Velkaosuus

42 100,83 €

Kaupat viimeistään

21.10.2018

Käsiraha

2 000 €

Myydään eniten tarjoavalle Raumalla sijaitseva 61 neliöinen kerrostalokolmio vuonna 1979 valmistuneesta kerrostalosta!

Tästä 3 huoneen soluasunnosta on tällä hetkellä vuokrattu 2 huonetta toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla. Toisen huoneen vuokra on 231,35 ja toisen 218,07 euroa

Tämän lisäksi vuokralaisilta peritään käyttökorvauksina vesi ja sähkömaksut, sekä internet vastike joka on 10€/per asunto (vastike nettiliittymästä on vain 5,9€/kk, joten siitä jää vuokranantajalle hieman lisätuloa).

Ennen tämän asunnon myyntiin laittamista myimme Huutokaupat.comin kautta neljä 60,5 neliöistä ja kaksi 61 kolmion hintaan 16.500, 18.500, 20.500, 22.750, 23.250 ja 24.500 euroa. Tämä asunto on viimeinen yhtiölainallinen kolmio, jonka tulemme myymään. Asunto ei ole kovin hyvässä kunnossa, mutta pintaremontilla ja keittiön ovien uusimisella tästä saa varsin viihtyisän ja tuottavan sijoitusasunnon.

 Toisen kerroksen asunto sijaitsee Rauman keskustan läheisyydessä, viihtyisällä Pyynpään asuinalueella rauhallisen kadun varrella. Palvelut ovat lähellä sillä ydinkeskustaan ja Vanhaan Raumaan on vain noin kilometrin matka. Suuret marketit (Prisma ja Citymarket) ovat kävelyetäisyydellä. Myös linja- autoasemalle on alle kilometrin matka.

Pyynpään alakoulu sekä Rauman peruskoulu sijaitsevat puolen kilometrin päässä kohteelta. SAMK:n kampukselle on matkaa n. 2km ja Rauman opettajankoululaitokselle n. 1,5km.

Asunto sopii erittäin hyvin sijoitusasunnoksi, sillä siinä on 3 erillistä lukollista huonetta, joten sen voi vuokrata hyvin esimerkiksi 3 opiskelijalle. Yhtiölaina on tuloutettu eli sijoittaja voi vähentää myös sen verotuksessa, jolloin asunnon kassavirta pysyy positiivisena. Yhtiölainan laina-aika on 12 vuotta ja korko 1,5%+12kk euribor.

Taloyhtiö As Oy Rauman Teinitie 2 on viidestä rakennuksesta koostuva teknisesti varsin hyvässä kunnossa oleva 1979 rakennettu iso reilu 70 asuinhuoneistoa käsittävä kolmikerroksinen kerrostaloyhtiö. Kohde sijaitsee hyvällä paikalla Rauman kaupungin edullisella vuokratontilla.

Tehtyjä remontteja mm. uusittu huopakatto 2002, ikkunat ja terassiovet 2003 ja porraskäytävät remontoitu 2009. Taloyhtiössä on muoviviemärit, joten niillä on vielä pitkästi käyttöikää jäljellä

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Vailla merkitystä ei ole yhtiöjärjestyksen viimeinen kohta, joka tuonikäisissä on jo harvinainen ja josta Raumalla viimeksi pari vuotta sitten riideltiin oikeudessa. Kohta:

Yhtiössä noudatetaan asunto-osakeyhtiölakia lukuun ottamatta lain 6 luvun 13 pykälää, jonka mukaan yhtiökokouksessa järjestettävässä äänestyksessä yhden osakkeenomistajan äänimäärä on enintään viidesosa (1/5) kokouksessa edustettujen osakkeiden yhteenlasketusta äänimäärästä. Yhtiökokouksessa jokainen osake tuottaa yhden äänen ja osakkeenomistaja saa käyttää äänimääräänsä rajoituksetta.

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Kuten sanoin, ala EI ole likikään terve, linkki

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.