Keksintösäätiö parantaa aloittaville yrittäjille suunnattuja ilmaispalveluita

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Keksintösäätiö etsii ja auttaa yksityishenkilöitä ja aloittavia yrittäjiä kehittämään keksintöjä ja innovatiivisia ideoita.

Uusien suomalaisten tuotteiden ja palveluiden kehittäminen helpottuu, kun Keksintosaatiö lähtee mukaan Suomalaisen Työn Liiton huhtikuussa lanseeraamaan nettiyhteisöön, Avainklubiin.

Keksintösäätiön rooli Avainklubissa on edistää ja tukea uusien yritysten syntyä avainklubilaisten ideoimien tuotteiden ja palvelujen pohjalta. Avainklubi on internetissä toimiva yhteisöpalvelu, joka jalostaa kuluttajien arjen oivalluksia suomalaisiksi menestystuotteiksi. Palvelu on eri toimijoiden yhteistyöalusta, jossa tavalliset suomalaiset ideoivat ja kehittävät suomalaisia tuotteita yhteisöllisesti. Avainklubi on kuluttajille hyvä väylä vaikuttaa Suomen menestymiseen ja työllisyyteen. Keksintösäätiö omalta osaltaan etsii, arvioi ja auttaa kehittämään keksinnöistä ja innovatiivisista ideoista liiketoimintaa.

- Polku ideasta tuotteeksi helpottuu, kun Keksintösäätiö astuu Avainklubiin mukaan tuomaan oman verkostonsa ja asiantuntemuksensa Avainklubin käyttöön. Keksintösäätiön asiantuntijat arvioivat ideoiden mahdollisuuksia sekä ohjaavat parhaat Tuoteväylä-palveluunsa, joka auttaa uusien keksintöjen kehittäjiä liiketoiminnan alkutaipaleella, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari . - Keksintösäätiön avustuksella Avainklubin parhaat tuote- ja palveluaihiot käyvät läpi arviointiprosessin. Hyvät aihiot pyritään saamaan tuotantoon joko Avainklubissa mukana olevien yritysten tai Tuoteväylä-palvelun avulla, Tsupari jatkaa.

Avainklubissa Keksintösäätiön asiantuntijat arvioivat ideoiden ja keksintöjen markkinapotentiaalia ja antavat keksijöille suosituksia jatkotoimenpiteistä. Parhaiden ideoiden on mahdollista jatkaa Keksintösäätiön Tuoteväylä-palveluun, jossa niitä arvioidaan syvällisemmin, niiden kehittämisen tueksi voidaan tehdä erilaisia selvityksiä, kehitystyötä voidaan tukea rahallisesti ja tarvittaessa ideaa kaupallistamaan kootaan kokenut yrittäjätiimi. Ideasta muokataan Tuoteväylässä yritysaihio tai lisensointihanke.

- Avainklubin ja Tuoteväylän yhteistyö on luonnollinen kehitysaskel Keksintösäätiölle, jonka tavoitteena on löytää Suomesta kaikki lupaavat ideat ja keksinnöt, arvioida ne, ja auttaa kehittämään lupaavimmista yritysaihioita tai lisensointihankkeita, sanoo Keksintösäätiön toiminnanjohtaja Juha Jutila.

Muita aloittaville yirittäjille suunnattuja palveluita ovat muun muassa:

 

 

 

Kommentit

Comment: 

 

Marjasinikka Väänäsen uutuuskirja INNOVAATIOKUPLA - menetettyjen keksintöjen maa on mielenkiintoinen, kriittinen katsaus suomalaiseen innovaatiotoimintaa.

Tässä ote kirja esipuheesta: Tämä kirja syntyi väistämättömästä tarpeesta nostaa esille peiteltyjä

epäkohtia aihepiiristä, joka koskee meitä kaikkia ja josta riippuu olennaisesti koko maamme hyvinvointi. Kirja on syntynyt tarpeesta osoittaa

uudistamista ja korjaamista varten puutteelliset, joskus rikolliset menettelytavat ja vääristävät asenteet, jotka hidastavat ja vahingoittavat  keksintöjen syntyä ja niiden kehittämistä innovaatioiksi. 

 

Comment: 

Keksintösäätiö parantaa aloittaville yrittäjille suunnattuja ilmaispalveluita

Näyttää siltä, että "maan tapa" jatkuu keksintösäätiön ja avainklubin merkeissä. Miten idean luojan ja mahdollisen keksijän oikeusturva on turvattu, jos he julkaisevat ja kertovat ideoitaan ja ja muita asioitaan internetissä. SE on mahdoton yhtälö, jos pitäisi patentoida jotakin..Vai onko joku keksenyt aivan uuden tavan ohittaa viranomaismenettely..Ihmettelen vaan..Miten miten tälläisia "kilpailuja" vielä tehdään ja voivat mennä läpi sivistyneillä tahoilla.. aika hävytöntä. ihmettelen vain..Eero

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.