Kauniita lomamökkejä saa edullisesti

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Kesämökki on monelle suomalaiselle paikka jossa saa rauhan ja jossa voi vapaasti totetuttaa itseään. Se on paluuta lapsuuden rakkaisiin muistoihin ja elämän ensiaskelten kokemiseen.

Nämä kauniit sanat olivat totta kahden sukupolven ajan 1960 luvun alusta aina vuoteen 2010 saakka. Kesämökkien ja rantapalstojen hinnat nousivat ja niille löytyi kysyntää. Ehdittiin jo pelätä että kaikki rannat rakennetaan ja että keskieurooppalaiset ostavat luonnonkauniit maisemamme meidän suomalaisten nenän edestä. 

Toisin kävi. Vanhojen mökkien hinnat kääntyivät vuonna 2013 laskuun ja ovat laskeneet siitä saakka. Edes kaunis ranta ei vedä. Mummon kesämökille ei löydy jatkajaa ja huolenpitäjää perikunnan piiristä. Kesämökkejä saa jo 20% prosenttia halvemmalla kuin parhaina aikoina ja hinnat putoavat vuosi vuodelta vaikka hyviä mökkejä tulee yhä runsaammin myyntiin. 

Kesämökkien arveltiin kehittyvän kakkosasunnoksi. Toisin kävi. Joutsan ja Pertunmaan hyttyset eivät tunnu kiinnostavan tämän päivän city-hipstereitä. Eläkeläiset hankkivat kakkosasunnon Fuengirolasta, Lissabonista tai Alicantesta. Nuoret reissaavat ympäri maailmaa haluten nähdä joka kolkan. Mummon mökki Kaavilla saa vieraita hädin tuskin pari kertaa vuodessa ja kunnostusta ei silloinkaan. Maalla on enää luonnon rauha johon ovat palanneet ilves ja joutsen. Ihminen puuttuu. 
 

Vanhojen lomakiinteistöjen mediaanihinnoissa on suuria maakunnallisia eroja. Kalleinta on Helsingin läheisyydessä, mutta myös Turun, Tampereen ja Lahden suunta tuntuvat kiinnostavan.

Tietojen lähteet: Maanmittaushallitus

Kuvan lähde: Wikimedia

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.