Kartelli

Käyttäjän J.Vahe kuva

Isännöitsijät ovat hienoa väkeä ja Realia on alan suurin

Linkin kirjassa s.61 kerrotaan vitsi, jolle en osannut nauraa.

1950-luvulla isäntä avasi metsäfirman tstolla vahingossa väärän oven. Siellä istuivat eri firmojen puunostajat sopimassa, kuka ostaa mitäkin mistäkin ja mihin hintaan. Tilanne piti selittää ja selityksen mukaan siinä muka päätettiin kunnan hevostenotosta sotatilanteessa, siis salaisesta asiasta, josta ei sopinut kertoa kellekään, päätyisi vielä kommunististen pientilallisten ja maatyömiesten yms. souvarien tietoon. Selitys meni läpi.

Vitsi ei naurattanut, koska myöhemmin Laitilan MHY:n metsänhoitaja T.R. lausui minulle, että ”tietysti on kartelleja, mutta pitikö se myöntää”.

Metsänomistajathan yrittivät ajaa saataviaan lakituvassa, mutta hävisivät paukkuen, kun UPM:n, Storan ja metsänomistajien ”oman” Metsäliiton lakimiehet löivät eteen sellaiset rätingit, etteivät em. firmat ole puita koskaan edes nähneetkään.

Kun käy is:n tstolla sopivasti ennen joulua, kompastuu konjakkipullojen rivistöön. Ilmiö on ainakin siinä mielessä erikoinen, ettei minunlaiseni pieneläjä löydä kirvesmiestä ns. kirveelläkään. – Paljon isompia juttuja olisivat monet is:n omat talonrakentamiset ja omat remontit.

Yleisemmin ilmiö on näkynyt is.palkkioitten nousuna aikana, jolloin inflaatio muutoin on ollut olematon. Erityisen lystikäs ilmiö on esim. ns. isännöitsijäntodistus. As.oy:n tiedot ovat kovaleffillä valmiina ja harvemmin edes paperia tarvitaan sähköiseen todistukseen. Vaivanpalkka parista hiiren näpsäyksestä on esim. yli sata euroa. Onkohan tämäkin asia ollut ihan viimeisen päälle kilpailtu?

Toki is:llä on ahneuden lisäksi myötäsyntyistä laiskuuttakin ja esim. Turusta tiedän ainakin kolme erittäin vakavaa alkoholistia. Yksi oli 12 kk:n aikana 6 kk ”sairaana” 1-2 kk:n putkissa. Ko. M.L:n tilitoimiston kuittimateriaali roikkui ulko-oven ulkopuolella muovikassissa, joukossa esim. palkkakuitteja. Toinen hyväkäs hukkasi osakasrekisterin, jota voi pitää jo hiukka isompana fibana.

Googlaamalla sanat ”is. kavallus” löytyy kaikkea lystiä esim. Ugista. Ikävää on, että jotkut tollot tilit ovat olleet tarkastavinaan ja toiset tollot ovat puuhaa olleet valvovinaan as.oy:n hallituksessa.

Pörssiin joskus havitelleelle Realialle on nyt esitetty 15 millin rangaistusmaksua kartellista. Jos joku as.oy aikoo mennä oikeuteen, muistakoot metsänmyyjien kokemukset aiheesta.

Paljon parempi olisi, jos as.oy:n hallitukseen ei olisi aina änkeämässä juuri ne, joilla on suurin tunku ja pienin ymmärrys, mutta sehän ajatus sopii ihan yhtä hyvin kuntiin ja eduskuntaan.

Lopuksi kerron toisen vitsin, joka ainakin minua on naurattanut. Vain yhden as.oy:n hallintoon olen ollut tyytyväinen. Lähipiirin kanssa omistimme 40 % yhtiökokouksen äänimäärästä (äänileikkuri mokoma leikkasi loput) ja sen as.oy:n päätöksiin olin ihan tyytyväinen.

Varmuuden vuoksi: viime kappaleessa oli itseironiaa.

Artikkeli: 
LiiteKoko
Image icon mammutti.jpg62.98 KB

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.