Kaikkien pankkitilien käyttö tulossa samaan käyttöliittymään (?)

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Elokuussa, 14.9.2019, tulee voimaan maksupalveludirektiivi nimeltään PSD2.  Sen myötä kuluttajille voidaan tarjota muun muassa seuraavia palveluita:

  • Maksukortit useilta toimijoilta. Maksukortti on liitettynä yhteen tai useampaan asiakkaan pankkitiliin, jotka pankkitilit voivat olla eri pankeissa.
  • Lainapalvelut, joissa lainan antaja näkee tilitietietosi, tulosi ja menosi ja pystyy sen perusteella antamaan sinulle oikeantyyppisen ja kokoisen lainan.
  • Tilitietopalvelut, joissa tilitietopalvelun tarjoaja voi tarjota tilitiedot yhtenä näkymänä kaikista asiakkaan pankkitileistä.

Palvelun käyttö ja palveluntarjoajan valinta on käyttäjän itsensä päätettävissä. Voit halutessasi itse liittää pankkitilejä PSD2 palvelussa käytettäväksi.

Finanssivalvonta tulee valvomaan näitä PSD2 palveluntarjoajia samaan tapaan kuin pankkeja. Turvallisuus on myös teknisesti samaa tasoa kuin pankkien korteilla ja järjestelmillä. Samat ehdot pätevät. 

On uumoiltu että PSD2 direktiivin myötä pankeista tulee taustatoimijoita ja PSD2 palveluntarjoajat tulevat jatkossa valloittamaan pankkipalveluiden käyttöliittymämarkkinat. Loppukäyttäjät eivät enää asioisikaan pankkien kanssa vaan PSD2 käyttöliittymän tarjoajan kanssa. PSD2 käyttöliittymän kautta olisi mahdollista hallita kaikkia raha-asioita yhden käyttöliittymän kautta ilman että tarvitsee tutustua useamman pankin hyvinkin erilaiseen käyttöliittymään. 

Siirrytäänkö PSD2 palveluiden laajamittaiseen käyttöön?  Hyvä kysymys. Moni pankkiasiakas on konservatiivinen ja siirtyminen uuteen on  hidas prosessi. Lisäksi tämän tyyppisten palveluiden rakentaminen on hidasta ja kallista eikä ole varmaa että kaikkia palvelutyyppejä tarjotaan kovinkaan nopeasti.

Lisää tietoa:

 

Video aiheesta:

 

Kommentit

Comment: 

PSD2-direktiivi on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan. Helppokäyttöisten palveluiden kehittäminen käyttäjien ehdoilla pitäisi olla itsestään selvyys, mutta pankkiala ei tosiaan ole tunnettu innovaatiosta tai käyttäjäystävällisyydestä. Laina-ala taitaa olla ainoa missä vertailupalvelut kuten Vertaaensin, Loanscouter.com jne. kehittävät asiakkaalle helppokäyttösiä palveluja affilicate-markkinointi periaatteella.

Toivottavasti standardi otetaan laajasti käyttöön, mutta tähän perustuvia palveluita saadaan varmaan odottaa useita vuosia.

Comment: 

Nythän pankitkin yrittää jo tarjota tuohon erilaista seurantaa käyttäjien kannalta. Saa nähdä mitä finteciä mainostavat yritykset saavat tarjottua. Lainaa tuon avulla kyllä haluttaisiin myöntää ja jos saat monen pankin asiakkaista tietoja, niin se on parempaa kuin yhden pankin tiedot. Mielenkiintoista on seurata, millaisia ratkaisuja näissä oikein saadaan aikaiseksi.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.